El servei de bus Barcelona - Manresa continua permetent usuaris a peu dret

Passatgers denuncien que el mateix conductor els aconsella "que seguin a les escales de la sortida del vehicle i no facin soroll" si els paren els Mossos d'Esquadra

Pere Fontanals
28 de novembre del 2015
Actualitzat el 29 de novembre a les 14:25h
Passatgers del servei de bus entre Barcelona i Manresa a peu dret.
Passatgers del servei de bus entre Barcelona i Manresa a peu dret. | Lector

Passatgers del servei de bus entre Barcelona i Manresa a peu dret. Foto: Lector


Dos anys després que Manresainfo.catrecollís la denúncia de passatgers del servei d'autobús entre Barcelona i Manresa que deien que entre la capital catalana i Olesa de Montserrat molts dies, una vintena d'usuaris dempeus per falta de seients, la situació del transport públic per carretera entre les dues ciutats no ha millorat i el servei acostuma a anar amb retard, i a acumular més passatgers que seients en el vehicle.

Els passatgers habituals del transport públic en autobús de Barcelona – Manresa, Bages Express, que ofereix Castellà, Autocares Julià i ALSA, expliquen que, en l'actualitat, els conductors de l'autobús ja no permeten entrar tanta gent com llavors, de manera que en molts horaris, sobretot a partir de les 20.30h dels dies laborables, de tornada cap a Manresa, molts passatgers es queden sense transport i altres fan el trajecte sense seient, dempeus en el passadís o acotats a les escales de les entrades del vehicle.
 
Segons els mateixos passatgers, en alguna ocasió és el mateix conductor de l'autocar qui deixa passat quatre o cinc passatgers més "però els indica que seguin a les escales d'entrada o de sortida del vehicle per a que no siguin visibles des de fora. "Fins i tot he escoltat dir-los que si els paren els Mossos d'Esquadra es quedin quiets i que no facin soroll", continua.
 
Com fa dos anys, la situació és extremadament greu fins a Olesa de Montserrat. Allà molts usuaris baixen i és a partir de llavors quan tots els passatgers poden asseure's. La situació és encara més greu si es té en consideració les alternatives que hi ha per anar de Barcelona a Manresa, uns trens que tarden 80 minuts, o un enllaç per carretera per la C-55, amb un traçat sinuós i en obres.