Art K'suma pintarà amb llums de colors l'Hospital Sant Andreu

Artistes joves i persones grans realitzaran un "video mapping" interactiu aquest dilluns

Redacció
27 de novembre del 2015
Actualitzat a les 12:45h
Dilluns vinent, a les 6 de la tarda, es presentarà en els jardins de l'Hospital de Sant Andreu el projecte "Pintem Sant Andreu", realitzat dins de l'actuació Art k'suma d'aquest any.

El projecte consisteix en la realització d'un "vídeo mapping" interactiu que es realitzarà sobre la façana de l'Hospital de Sant Andreu, en el què els residents s'apropiaran de l'edifici mitjançant una experiència interactiva que els permetrà pintar amb llums la façana del seu centre.

L'acció anirà a càrrec del Col·lectiu BCNProgLab, format per Alexandre Dupuis-Belin, Gerard Domínguez Pujol i Marc Rodríguez Miró. Aquest col·lectiu d'artistes ha estat treballant durant les darreres setmanes amb un grup de nous usuaris del centre, amb la finalitat de preparar l'acció que es presentarà el dia de la Festivitat de Sant Andreu, dins dels actes festius organitzats pel centre.

Art k'suma, un projecte d'intercanvi creatiu

Art k'suma és una iniciativa de la regidoria de Gent Gran de l'Ajuntament de Manresa que té per objectiu promoure l'intercanvi creatiu entre persones d'edats diferents des de qualsevol disciplina artística. Va néixer amb la voluntat de promoure el treball compartit entre artistes de generacions diferents i, si és el cas, disciplines diferents.

Es proposa que artistes de menys de 35 anys treballin amb d'altres de més de 65 anys, en una interpretació conjunta de la realitat de la ciutat i que comparteixin l'experiència de gestionar i compartir un projecte artístic comú.

Les actuacions anteriors

L'any 2012 el projecte Art k'suma va consistir en una actuació conjunta entre la Coral de l'Espai Social de Manresa i del grup Purple Pumpkins, a la Sala El Sielu de Manresa. En aquella edició, el projecte va ser seleccionat per la Generalitat de Catalunya com un dels millors projectes realitzats amb motiu de l'Any Europeu de l'Envelliment actiu i de la Solidaritat entre generacions.

El 2013, es va realitzar la pintura mural "Tenet" sobre una paret de 180 m2 situada a l'Avinguda de les Bases de Manresa, amb la participació de l'equip artístic format per Berta Oliveres, Clara Oliveres i Rosa Rebordosa, amb la col·laboració d'un grup de persones grans que van participar en la coloració del mural.

I finalment l'any passat, es va realitzar el curtmetratge "Simfonia urbana", a càrrec d'Ariadna Torres Giménez i Joan Villaplana Xarpell, que combina dos llenguatges, el del vídeo i el de la fotografia fixa, mitjançant un retrat creatiu de Manresa, sorgit del diàleg intergeneracional entre dues mirades diferents.