Més de 200 alumnes de Navarcles, amb la calefacció espatllada

Un grup de pares de l'escola Catalunya es concentra davant l'ajuntament per denunciar que la instal·lació és vella i falla sovint, i que aquest dijous la temperatura a les aules era d'11ºC | La direcció del centre assegura que si aquesta situació no se soluciona "ens veurem obligats a tancar l'escola"

Pere Fontanals
26 de novembre del 2015
Actualitzat a les 20:38h
Mares, pares i alumnes de l'Escola Catalunya davant l'Ajuntament de Navarcles.
Mares, pares i alumnes de l'Escola Catalunya davant l'Ajuntament de Navarcles. | Pere Fontanals

Mares, pares i alumnes de l'Escola Catalunya davant l'Ajuntament de Navarcles. Foto: Pere Fontanals


Més de 200 alumnes de P3 fins a 2n de Primària de l'escola Catalunya de Navarcles s'han trobat aquest dijous al matí quan han arribat al centre que la temperatura a les aules era d'11ºC, quan el mínim permès per impartir classes és de 17ºC. Així ho han manifestat un grup d'una dotzena de mares i pares que aquest dijous a la tarda s'han concentrat davant de l'Ajuntament per protestar per aquesta situació.

Aquesta situació "ja fa anys que dura i el curs passat, al gener, els nens ja van passar fred perquè la caldera es va espatllar" ha manifestat a Manresainfo.cat el president de l'AMPA de l'escola, Xavier Carrasco. Llavors es va arreglar i ha anat fent, "fins dimecres que va començar a anar malament i aquest dijous que ha acabat de fallar", ha explicat. Carrasco ha aclarit que tenen reunions periòdiques amb el govern municipal per tractar aquest tema i, finalment, "aquest divendres se signarà un contracte amb una empresa de subministrament, per substituir l'antiga caldera de gasoil per una de gas".

A partir d'aquí, però, caldrà fer tota la instal·lació nova ja que només es podran aprofitar els radiadors i des de l'AMPA no saben quan temps tardaran a completar-la. Carrasco assegura que té el compromís de l'Ajuntament de Navarcles de fer anar cada matí un operari municipal a l'escola per revisar que tot vagi bé abans que arribin els petits alumnes. "Al menys fins que no estigui llesta la nova instal·lació".

La direcció de l'escola ha fet arribar als pares un comunicat en que informa que si aquesta situació no se soluciona "ens veurem obligats a tancar l'escola". Aquest dijous el problema s'ha solucionat traslladant nens i nenes a les aules dels alumnes més grans, però es donava el cas que aquests no eren a classe perquè tenien programada una sortida.

Mares i pares indignats

A la plaça de l'Ajuntament s'hi han trobat aquesta tarda només una dotzena de pares i mares amb la seva canalla. A l'escola hi fa fred, però els progenitors treien fum. "Els nens han d'anar a l'escola abrigats com si fessin classe al carrer", assegurava una mare. "Serà que l'Ajuntament i el departament d'Ensenyament no han tingut temps per buscar una solució", s'exclava una altra. "Fa més de tres anys que la caldera s'espatlla sovint", completava la tercera.

Tot i que la concentració s'havia desconvocat al migdia després que els representants de l'AMPA s'hagin reunit amb l'Ajuntament, alguns pares i mares s'han trobat igual, però eren pocs. "Han arreglat l'avaria d'hora, abans de les 10, però l'edifici no s'escalfa en cinc minuts", explicaven. "Sí, però en veure que tronava a anar, alguns pares no han vingut a la concentració" responien. "Ja es queixaran quan torni a petar", i recorda que "ens van dir que ho canviarien per Setmana Santa, després a l'estiu, i mira que enguany l'hivern a trigat a arribar".