Súria Municipi Lector recorda la vida i l'obra de l'escriptor Roald Dahl

Redacció
26 de novembre del 2015
Actualitzat a la 13:31h
La poetessa Lola Casas parla sobre Roald Dahl a Súria.
La poetessa Lola Casas parla sobre Roald Dahl a Súria. | AjSú

La poetessa Lola Casas parla sobre Roald Dahl a Súria. Foto: AjSú


El conegut escriptor gal·lès Roald Dahl va protagonitzar una xerrada celebrada dimarts 24 de novembre al saló de sessions de la Casa de la Vila, dins de les activitats del programa Súria Municipi Lector. L'acte va anar a càrrec de la poetessa mataronina Lola Casas, profunda coneixedora de la vida i l'obra d'aquest polifacètic autor.

L'acte va començar amb unes paraules de benvinguda del regidor d'Ensenyament i Cultura, Ricard Reguant i Gallego, adreçades a Lola Casas i a les persones assistents, majoritàriament vinculades al món de l'ensenyament.

Roald Dahl (1916-1990) és especialment conegut per les seves obres per al públic infantil i juvenil, algunes de les quals han estat adaptades al cinema. Lola Casas va destacar que l'autor gal·lès, al qual va conèixer personalment, és “un molt bon escriptor” que va trencar motlles, aconseguint que els seus llibres encara es mantinguin vigents, tot i el pas del temps.

La poetessa mataronina va donar algunes pautes de lectura per introduir els infants en la lectura de Dahl. Segons Lola Casas, a tots els llibres del conegut escriptor britànic “els nens acaben triomfant”, però això no sempre passa amb els seus personatges adults.

L'any 2016 se celebrarà el centenari del naixement de Roald Dahl, creador de coneguts personatges de la literatura infantil i juvenil, com Matilda o Willy Wonka. L'autor gal·lès també va escriure destacades obres per al públic adult, així com guions per al cinema i la televisió.

El programa Municipi Lector es proposa fomentar la lectura a totes les edats, però especialment entre els escolars. És una iniciativa d'àmbit català promoguda pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCat), amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat.

A Súria, les activitats del programa es desenvolupen amb la participació de l'Ajuntament, els centres educatius (col·legis Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria, institut Mig-Món i Escola Municipal de Formació d'Adults), les respectives AMPA i la Biblioteca Pública.
Arxivat a