Quatre dels cinc polígons de Santpedor tindran fibra òptica abans de 2017

Aquesta afirmació la va fer l'alcalde del municipi, Xavier Codina, durant la reunió que va tenir dimecres amb l'APAES

Redacció
26 de novembre del 2015
Actualitzat a les 14:53h
La fibra òptica haurà arribat a quatre del total dels cinc polígons industrials de Santpedor abans d'acabar el 2016. Així ho va avançar l'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, als membres de l'Associació de Parcs Empresarials de Santpedor (APES) amb qui es va reunir aquest dimecres en el decurs d'un esmorzar organitzat per l'entitat. Durant la trobada, Codina també va explicar les línies mestres de l'acció de l'equip de govern en matèria de Promoció Econòmica de cara al 2016, que inclou una línia específica d'ajudes, per un import de 50.000 euros, destinada al foment de l'ocupació del sector industrial i la millora de la competitivitat del teixit comercial de la vila.

L'alcalde de Santpedor va concretar als empresaris santpedorencs que l'Ajuntament licitarà durant el mes de desembre les obres per a tres nous trams pendents d'executar que permetran cobrir la totalitat dels polígons amb fibra òptica, exceptuant el de les Verges, que quedarà per a l'any 2017. L'alcalde va fixar que els pressupostos del 2016 contamplaran una inversió de 75.000 euros amb aquesta finalitat. Actualment, l'operador de telefonia Movistar està portant a terme l'estesa de la fibra òptica a la trama urbana de Santpedor amb l'objectiu de finalitzar l'estesa de la infraestructura a les llars del poble abans no s'acabi l'any.

Amb aquest pas, l'Ajuntament compleix el compromís assolit l'any 2014, que ja va fer una aposta als pressupostos per tal d'implementar la infraestructura de la fibra òptica a la totalitat de polígons del municipi, tal i com es va plantejar inicialment, i donant continuïtat a les diferents fases fins a finalitzar la totalitat del projecte. Aquest 2015, l'Ajuntament va destinar 40.000 euros a fer realitat el primer tram de la infraestructura, fins al sector de Santa Anna 2, i durant el 2016 la inversió serà de 75.000. Xavier Codina va assegurar als representants de l'APES que "Santpedor ha d'exercir un paper de motor de la indústria al territori i per a fer-ho, necessita uns polígons de qualitat amb les infraestructures necessàries".

Acompanyant les obres de noves infraestructures, Xavier Codina va explicar que el consistori ha plantejat de cara al 2016 un pla d'acció amb un doble objectiu: la millora de la competitivitat del teixit comercial santpedorenc i el foment de la contractació de treballadors en atur per part de les empreses instal·lades a Santpedor. Per tal d'implementar les polítiques necessàries en aquests àmbits, l'alcalde va confirmar que els pressupostos de l'àrea de Promoció Econòmica contemplaran una partida de 50.000 euros per a l'any vinent.

El tercer gran eix d'actuació que l'alcalde santpedorenc va explicar als membres de l'APES va ser el d'iniciar converses per tal d'arribar a un acord que permeti tirar endavant la consolidació del Polígon Santa Anna I, del qual no se n'ha finalitzat la tramitació malgrat ser el que va començar a configurar la zona industrial del municipi. En aquest sentit, Xavier Codina es va comprometre que l'Ajuntament seria l'encarregat de fer el projecte de reparcel·lació necessari per realitzar, de forma paral·lela, el projecte d'urbanització del polígon.

Durant l'esmorzar de treball, a més, els empresaris van intercanviar impressions i van posar damunt la taula propostes per a la millora de l'activitat econòmica de Santpedor com ara les bonificacions a la C-16, la millora de la mobilitat de la zona i altres actuacions puntuals per resoldre petites disfuncions urbanístiques als polígons. 
Arxivat a