Manresa fa la prèvia de Nadal amb la Fira de Sant Andreu

Durant aquest diumenge un total de 150 parades de tot tipus donaran vida al centre de la ciutat

Aina Font Torra
25 de novembre del 2015
Actualitzat a les 23:56h
Carrer Guimerà ple de gent aquest diumenge a la Fira de Sant Andreu.
Carrer Guimerà ple de gent aquest diumenge a la Fira de Sant Andreu. | Jordi Preñanosa

Diumenge torna la Fira de Sant Andreu a Manresa. Foto: Jordi Preñanosa


Quan arriba la Fira de Sant Andreu és que el Nadal ja és a prop. O, si ho volem capgirar: quan notem que el fred d'hivern ens comença a congelar les puntes dels dits, és que la Fira de Sant Andreu és a la cantonada. I mai millor dit, perquè és justament aquest diumenge 29 de novembre que la zona central de la ciutat -des de la Bonavista fins la Plana de l'Om- quedarà immersa dintre l'activitat comercial i lúdica que acompanya la Fira de Sant Andreu. 

Un total de 150 parades i més de 30 atraccions seran les protagonistes del dia festiu, que se celebra sota l'organització de la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) i de l'Ajuntament de Manresa.

En aquesta edició estaran delimitades les zones comercials de les més encarades al "divertimento" infantil i juvenil. Així doncs, a Crist Rei i a Sant Domènec hi haurà inflables pels més petits; a la Plana de l'Om hi haurà un espai amb ponis per muntar-hi i fer-hi una passejada, i al carrer Guimerà hi haurà instal·lada una carpa amb maquillatge i disfresses infantils i una altra amb activitats 2.0. Les atraccions firals, per la seva banda, se situaran a l'avinguda de Francesc Macià. També hi haurà una zona específica per aquelles parades dedicades a l'alimentació, que anirà des de Crist Rei, passant pel carrer Guimerà, la Muralla del Carme, la Plaça Sant Domènec, el carrer del Born i la Plana de l'Om. 

A banda de les parades d'artesans que vinguin d'arreu, alguns dels botiguers que tenen comerços als carrers on es durà a terme la fira també posaran el seu propi estand per vendre, tot presentant les noves col·leccions i mostrant els aparadors amb motius nadalencs.