Mor un treballador de Navàs de 26 anys a les mines de Balsareny

El jove, empleat de l'empresa subcontractada Montajes Rus, ha quedat atrapat en caure-li una galeria a sobre a Vilfruns

Pere Fontanals
25 de novembre del 2015
Actualitzat el 26 de novembre a les 11:57h
Instal·lacions d'Iberpotash a Balsareny.
Instal·lacions d'Iberpotash a Balsareny. | GSV

Instal·lacions d'Iberpotash a Balsareny. Foto: GSV


Un treballador navassenc de 26 anys, Sergi Font, ha mort aquest dimecres al matí a les mines que Iberpotash explota a Vilafruns, al terme de Balsareny, després que hagi quedat atrapat per la caiguda d'un llis de parament d'una galeria minera. El jove treballava per l'empresa subcontractada Montajes Rus, una empresa de muntatges de Berga.

Segons informa Iberpotash l'accident s'ha produït al voltant de les 9 del matí. Una treballadora ha avisat de l'esfondrament d'una galeria al punt quilomètric 66 de la C-16c, a les instal·lacions d'Iberpotash, mentre hi havia un treballador al seu interior. Segons fonts de la companyia, en aquells moments el treballador es trobava amb tres persones més a l'interior de la mina, ja que el protocol de l'empresa és que sempre hi hagi equips d'un mínim de quatre persones treballant a les mines. Un dels companys de la víctima mortal ha hagut de ser atès pel Servei d'Emergències Mèdiques, ja que ha patit un atac de pànic.

Fins al lloc de l'accident s'hi ha desplaçat el delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau, així com també la directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Ocupació, Bàrbara Minoves. Gendrau ha atès els mitjans de comunicació per traslladar el condol als familiars de la víctima i donar suport a l'empresa davant del tràgic accident. De fet, Gendrau ha afirmat que el fet que des de l'any 2006 no hi hagi hagut cap altre accident mortal a la mina "demostra que l'empresa compleix els protocols de seguretat". 

En senyal de dol i solidaritat, les instal·lacions tant industrials com d'extracció d'Iberpotash han cessat aquest dimecres al matí la seva activitat fins després del funeral, que encara falta per concretar. La direcció d’Iberpotash ha emès un comunicat en que trasllada la seva solidaritat a la família de la víctima, a qui prestarà tota la seva consideració i suport.

El fet ha estat posat en coneixement del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa i del Departament d'Empresa i Ocupació, d'acord amb els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals.

El darrer accident mortal a les mines de Vilafruns data de l'any 2006. El darrer a totes les instal·lacions d'Iberpotash es va produir a les mines de Cabanasses, el desembre de 2013, quan van morir dos treballadors en un despreniment.
 

El seu funeral tindrà lloc dijous a Navàs