Es constitueix oficialment Bages Turisme

És un ens del Consell Comarcal del Bages, coliderat per l'Ajuntament de Manresa, que planifica, gestiona i promociona el turisme a la comarca

Constitució de Bages Turisme, aquest dimarts al Consell Comarcal.
Constitució de Bages Turisme, aquest dimarts al Consell Comarcal. | CCBages
Redacció
24 de novembre del 2015
Actualitzat a la 13:36h

Bages Turisme, l'entitat impulsada pel Consell Comarcal del Bages i coliderada per l'Ajuntament de Manresa per aglutinar i impulsar les iniciatives turístiques a la comarca, ha estat constituïda oficialment, amb 27 municipis adherits. Bages Turisme és l'organisme que agafa el relleu dels desapareguts consorcis turístics després que la Diputació de Barcelona es replantegés el seu model de gestió territorial del turisme l'any 2012. El seu objectiu és la planificació, la gestió i la promoció del turisme a la comarca i està integrada pel Consell Comarcal del Bages, pels ajuntaments i les entitats locals de la comarca, per empreses privades, entitats sense ànim de lucre, agents econòmics i socials, així com també entitats no territorials, organitzacions i associacions representatives del Bages i de Catalunya de l'àmbit turístic que manifestin la seva voluntat d'adhesió.

La constitució del plenari, presidida per l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, també ha servit per aprovar els membres de la comissió executiva i les quotes que es pagaran el proper 2016. S'ha fet un repàs del pla de treball 2015 i s'han dibuixat les línies estratègiques del 2016. Aquest mateix mes de desembre es recolliran les propostes dels diferents municipis per tal que el mes de gener la comissió executiva pugui concretar el pla de treball per al 2016, que serà aprovat pel plenari el mes de febrer.

La consellera comarcal de Turisme, Sandra Oliva, ha explicat que "estem molt satisfets d'haver pogut constituir l'organisme de promoció turística al Bages i esperem que properament puguem sumar-hi al sector privat perquè creiem que només des de la col·laboració públic-privada avançarem realment en matèria turística a la comarca".