Una bagenca, testimoni directe d'un atac a Jerusalem

La castellvilarenca Beth Badia ha viscut a pocs metres l'atac de dues noies palestines a un israelià amb unes tisores, i la posterior mort d'una d'elles d'un tret de la policia

Enrenou després de l'atac a la Jaffa Road, mentre un camió, a l'esquerra, neteja la sang de terra.
Enrenou després de l'atac a la Jaffa Road, mentre un camió, a l'esquerra, neteja la sang de terra. | Beth Badia
Pere Fontanals
23 de novembre del 2015
Actualitzat a les 21:51h

La castellvilarenca Beth Badia, actualment resident a Itàlia, ha viscut aquest dilluns a les 11 del matí -10 hora catalana- un capítol més de l'inacabable conflicte entre Israel i Palestina. Mentre es trobava a Jaffa Road, al costat del mercat central (mahane yehuda), al centre de Jerusalem, dues noies palestines de 14 i 16 anys han atacat un home israelià amb unes tisores, a pocs metres d'ella.

Segons explica Badia -que viatja freqüentment a Jerusalem on hi té amics- com a resultat de l'atac dos homes han resultat ferits de gravetat: l'atacat, i un home palestí que ha intentat defensar-lo. Les dues noies han fugit del lloc dels fets corrent i després que la policia israeliana les cridés perquè paressin, finalment, finalment han estat abatudes amb un tret. Una de les noies palestines ha resultat morta i l'altra ferida molt greu.

Tant l'atac com la posterior persecució de la policia a les noies ha passat amb el carrer ple de gent. Malgrat haver viscut tot aquest episodi a pocs metres, Beth Badia assegura que la gent "aquí està preparada per aquests moments".