La Fundació Vicente Ferrer visita Manresa

Explicarà com lluita contra el matrimoni infantil a l'Índia aquest dilluns a la tarda

Redacció
21 de novembre del 2015
Actualitzat a les 11:53h
Aquest dilluns, 23 de novembre, el director general de la Fundació Vicente Ferrer, Jordi Folgado, serà a l'Espai Plana de l'Om de Manresa per explicar com l'organització treballa per evitar i reduir els matrimonis infantils a l'Índia. La Fundació col·labora amb el Govern de l'Índia en la posada en marxa a Anantapur de la línia telefònica 109 8, coneguda com a Childline.

Es tracta d'un telèfon de protecció a la infància que lluita contra el matrimoni infantil i altres abusos contra les menors. Un equip de nou persones amb experiència atén les trucades 24 h al dia.

El periodista manresà Carles Jódar serà l'encarregat de conduir aquest acte que començarà a les 19.30 h i estarà obert al públic en general. L'esdeveniment comptarà amb la participació de la coral de l'escola Jeroni de Moragas (AMPANS) que interpretarà un tema del grup "Gossos".

Durant la trobada, Jordi Folgado també explicarà les diferents iniciatives que la Fundació Vicente Ferrer està duent a terme a nivell de salut, educació i defensa de drets de les nenes. L'objectiu, lluitar contra la discriminació i violència que pateixen a l'Índia.

El matrimoni infantil té efectes devastadors per la salut de les nenes, ja que té una vinculació directa amb l'abandonament escolar, els embarassos prematurs i la violència de gènere. L'Índia és el 13è país del món amb major proporció de casos de matrimonis infantils en relació a la població.