El Parc Ambiental de Bufalvent rep el seu visitant número 20.000

Redacció
19 de novembre del 2015
Actualitzat a la 13:06h
Alumnes de l'Oms i de Prat que han arribat a ser el visitant 20.000 del Parc Ambiental.
Alumnes de l'Oms i de Prat que han arribat a ser el visitant 20.000 del Parc Ambiental. | PAB

El grup d'alumnes de sisè de primària de l'escola Oms i de Prat de Manresa que aquest dijous al matí han visitat el Parc Ambiental de Bufalvent no s'esperaven la rebuda que han tingut: amb ells, el Parc ha arribat al visitant número 20.000. Concretament, ha estat Joan Díaz Gallardo.

Des que es va constituir el Consorci del Bages per a la gestió de residus, l'any 2002, va començar a rebre visites de la ciutadania, sobretot grups d'escolars, per sensibilitzar-los sobre la importància del reciclatge, la reducció, la reutilització i la bona gestió dels residus. Les visites sovint van acompanyades d'altres activitats i tallers pedagògics i d'una demostració del vol del falcó, que s'utilitza per foragitar les gavines que sobrevolen el dipòsit controlat de residus.

En aquests 13 anys, 20.000 persones han participat en aquestes activitats. Tot i que la majoria de visitants provenen de centres educatius de primària i secundària del Bages i el Moianès, en aquesta xifra també s'hi compten visites de centres educatius d'altres comarques i grups d'adults provinents d'associacions de veïns, coordinadores de jubilats, grups universitaris i altres entitats.

Una dada molt significativa és que el 70% dels centres educatius de primària i secundària de la comarca de Bages i Moianès han realitzat alguna visita al Parc Ambiental al llarg d'aquests anys.

A més de la visita al Parc Ambiental, el Consorci juntament amb el Camp d'Aprenentatge del Bages realitza altres activitats com visites a les deixalleries, tallers, xerrades, ambientalització de centres, etc. Abans de la constitució del Consorci, el Camp d'Aprenentatge ja realitzava visites a l'abocador.