El 55è Ral·li 2000 Viratges incorpora un tram a les Pistes

La tradicional prova de motor bagenca organitzada per Biela incorpora també com a novetat enguany el tram de la Bassa, que no es feia des de 1994

Redacció
19 de novembre del 2015
Actualitzat a les 17:14h
Josep M. Membrado, al Ral·li 2000 Viratges.
Josep M. Membrado, al Ral·li 2000 Viratges. | Fotoesport.com

Aquest dimarts al vespre s'ha presentat a la sala Silenci la 55a edició del Rallye 2000 Viratges que se celebra divendres i dissabte, que compta amb la inscripció de prop d'un centenar de vehicles, i que enguany incorpora com a novetat el tram de la Bassa, que no es feia des de 1994, el tram de Les Pistes i el tram dels Taurons, que s'ha modificat a l'inici.

El divendres a partir de les 15.30h tindran lloc a Sarauto les verificacions administratives i tècniques. Però no serà fins dissabte a les 9 del matí a Crist Rei que comenci el ral·li (Veure quadre d'horaris).

La sortida del ral·li, com es habitual, serà a la Plaça Crist Rei de Manresa a les 9 del matí on els equips participants començaran un recorregut de 434,6 km (100,9 dels quals seran cronometrats) i finalitzarà a la sala Silenci a les 23:58. Pel que fa a la categoria OPEN, aquests realitzaran la meitat del Rallye i acabaran a la plaça Sant Joan de Súria.

El recorregut consta de set trams cronometrats, TC-A Vilaredes, de Súria a Balsareny, TC-B La Bassa, entre Navàs i Viver, TC-C Taurons, entre Castelladral i Mujal; TC-D Les Pistes, a les Pistes de Manresa, TC-E Òdena, entre Sant Salvador de Guardiola i Maians, TC-F Talamanca, entre Navarcles i Talamanca, i TC-G Rocafort, entre Rocafort i El Pont de Vilomara.

Les ECOseries

Per una altra part, cal destacar, que l'equip humà del Biela continua la col·laboració que va néixer l'any passat amb l'equip de les ECOseries per mantenir aquesta categoria durant el campionat.

És el primer campionat basat en la conducció eficient, l'estalvi energètic i les energies alternatives que se celebra a Espanya i un dels primers d'Europa. Una competició oberta a tothom, amb vehicles de carrer, on el guanyador no és qui va més ràpid, sinó qui consumeix menys. Enguany celebra la quarta edició i s'ha convertit en el principal punt de trobada per a la mobilitat sostenible, la innovació tecnològica i l'eficiència energètica.

El 55è Rallye 2000 Viratges serà el primer ral·li puntuable pel campionat que es disputarà amb les carreteres tancades al trànsit i compartint trams amb el campionat de Catalunya de rallis.

Organitzat per la Federació Catalana d'Automobilisme (FCA) amb el suport de l'Institut Català d'Energia (ICAEN), i de l'Ajuntament de Barcelona, a través de la plataforma LIVEBarcelona, ECOseries és també una plataforma mitjançant la qual els fabricants i les empreses poden acostar al públic la fiabilitat dels seus vehicles i productes més eficients, així com les novetats tecnològiques.