Absolen 15 motards que es van barallar al Poble Nou el 2013

El jutge determina que no es pot provar que les armes trobades als voltants fossin seves | Una de les bandes implicades, els Rebels d'Artés, es defineixen com a "tradicionalistes, espanyolistes, cristians i etnicistes"

Redacció
18 de novembre del 2015
Actualitzat a les 11:33h
Armes comissades durant la baralla entre els motoristes.
Armes comissades durant la baralla entre els motoristes. | PLM

El jutjat penal numero 1 de Manresa ha absolt els quinze motards que van participar en una baralla a la plaça de l'Escorxador el 17 de març de 2013 durant les Festes del barri de Poble Nou. El jutge no ha considerat provat que les 21 armes blanques que Mossos i Policia Local de Manresa van trobar als voltants del lloc dels fets fossin utilitzades pels membres de les dues bandes per agredir-se, tal i com demanava la fiscalia en el seu escrit d'acusació.

Els fets van passar durant VIII Trobada Motera Harley i Custom de les festes del Poble Nou de Manresa quan, segons diversos testimonis, els Rebels d'Artes i els Pawnees de Terrassa van barallar-se. Durant la intervenció policial posterior, la policia va trobar sis navalles, sis punts americans, quatre tubs, dos esprais de defensa, un mosquetó, un ganivet i una defensa extensible.

Malgrat això, en la seva sentència, el jutge considera que no es pot provar que aquestes armes pertanyessin als acusats ni que aquests les fessin servir durant la baralla. Per corroborar l'ús de les armes, els agents policials van referir-se a testimonis no identificats, que no van ser tinguts en consideració pel jutge.

Els quinze motards, que s'enfrontaven a peticions de nou mesos de presó, han quedat absolts de participació en baralla tumultuària, i només queda provat que es van barallar a cops, amb resultat de dos ferits molt lleus.

Els Rebels d'Artés

L'afició a les motos tipus Harley no és l'únic tret identitari dels Rebels d'Artés. En la seva ideologia són tradicionalistes, espanyolistes, cristians i etnicistes si s'ha de fer cas dels valors que diuen defensar al seu web, (respectant l'idioma de la font) "nuestra patria, creencias religiosas, la cultura a la que pertenecemos, ideología que profesamos y la familia", i en la seva ensenya, que inclou les banderes sudista Nord-americana i l'espanyola. En el moment dels fets, el cap dels Rebels era Joan Escalé, conegut membre de l'extrema-dreta espanyolista al Bages.
 

El barri del Poble Nou ha viscut una baralla entre grups de motards