S'inaugura a Cardona el cicle «Vetllades Culturals a la Cripta»

Redacció
16 de novembre del 2015
Actualitzat a les 18:26h
L'Escolania de Sant Miquel cantant en el primer acte de 'Vetllades Culturals a la Cripta'
L'Escolania de Sant Miquel cantant en el primer acte de 'Vetllades Culturals a la Cripta' | Jaume Barberà.

L'Escolania de Sant Miquel cantant en el primer acte de 'Vetllades Culturals a la Cripta' Foto: Jaume Barberà.


Aquest cap de setmana passat es va inaugurar a la cripta gòtica dels Sants Màrtirs de Cardona -situada sota l'altar de l'església de Sant Miquel- un cicle de vetllades culturals que porta com a nom "Vetllades Culturals a la Cripta".

Aquesta iniciativa, impulsada per la Germandat dels Sants Màrtirs i diverses entitats cardonines  s'emmarca dins els actes de commemoració del 75è aniversari del retorn de les relíquies dels patrons de la vila ducal, Sant Celdoni i Sant Ermenter, després de la seva desaparició a l'inici de la Guerra Civil Espanyola. 

"Vetllades Culturals a la Cripta" va encetar la seva activitat aquest passat divendres amb una exposició fotogràfica del reporter britànic Sean Hawkey sobre la producció de cotó al Senegal, acompanyada de la projecció del documental "20% cotó, 80% suor", on es denuncia la vergonyosa indignitat quotidiana de l'explotació social que comprèn el procés de producció i comercialització del cotó a escala internacional. L'obra del fotoperiodista Hawkey, col·laborador de mitjans com The New York Times, BBC, The Guardian, Hufigton Post i d'organitzacions com UNESCO i l'OMS,  proposava un viatge visual al Senegal per reivindicar el treball que realitzen 10.000 persones que produeixen cotó sota els criteris de Comerç Just. Paral·lelament, l'extens documental  denuncia de les estratègies basades en el lucre d'uns pocs (20%) a costa de l'explotació de molts (80%). 

També van participar en l'acte la Coral Cardonina i l'Escolania de Sant Miquel, que van interpretar un parell de cants africans.

La segona vetllada tindrà lloc el 27 de desembre i estarà protagonitzada pels joves cantaires de l'Escolania de Sant Miquel, els quals  oferiran un recital de música, cançons i poemes nadalencs . 
Arxivat a