La Setmana dels Drets dels Infants arriba a Manresa plena d'activitats

L'Ajuntament de Manresa i diverses entitats de la ciutat impulsen fins al 21 de novembre un programa complet de propostes pels infants de la ciutat

Redacció
16 de novembre del 2015
Actualitzat a les 8:47h
Manresa ja és a punt per celebrar la 5a edició de la Setmana dels Drets dels Infants que enguany té com a eix principal la situació de la infància arreu del món. L'Ajuntament i més d'una vintena d'entitats de la ciutat han programat un ampli programa amb activitats de solidaritat, educatives, socials i d'esbarjo adreçades als infants de la ciutat.

El programa, que tindrà lloc fins al 21 de novembre, inclou tallers, contes, jocs, espectacles d'animació infantil, gimcanes, exposicions, esports, xerrades, titelles i microrelats, així com l'acte institucional al Saló de Sessions de l'Ajuntament, on es llegirà el Manifest dels Drets dels Infants per commemorar, el 20 de novembre, el dia internacional dels Drets dels Infants.

Tots els detalls del programa van ser presentats el passat dijous per la regidora d'Acció Social, Cooperació i Igualtat de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich;  per la directora de la Catalunya Central de la cooperativa Encís, Trinitat Ortega; per la coordinadora de dinamització i assessorament del CNL Montserrat, Delfina Corzan; pel president de Creu Roja Manresa, Miquel Riera, i per l'alumna d'Educació Infantil de la FUB, Maria Aribau. Els han acompanyat també els alumnes d'Educació Infantil Sheila Ruiz i Arnau Pérez, i les tècniques municipals de Serveis Socials, Arantxa Pons i Josefina Ramírez.

Rosich va mostrar la seva satisfacció per poder celebrar la 5a edició de la Setmana dels Drets dels Infants i "continuar la tasca de sensibilització i la posada en valor de les necessitats dels infants, no només de casa nostra sinó també d'arreu del món". La regidora, després d'animar a infants i famílies a participar dels actes, va agrair "el treball i la col·laboració de les entitats de la ciutat que fan possible aquesta commemoració".

Trinitat Ortega va explicar les tres activitats específiques que la Cooperativa Encís farà a les llars d'infants La Lluna, l'Estel i Petít Príncep;  Delfina Corzan va donar a conèixer les quatre activitats que compten amb la col·laboració del CNL Montserrat i que volen posar en valor el català i, específicament, els jocs infantils en català; Miquel Riera, al seu torn, va detallar les sis activitats organitzades per Creu Roja Manresa, que enguany prenen espcial protagonisme pels 25 anys del treball de l'entitat manresana a la ciutat; i, finalment, Maria Aribau va especificar tots els tallers i continguts que estan treballant l'alumnat d'Educació Especial de la FUB en la tasca de sensibilització dels drets dels infants.

La Setmana estrena imatge
Aquest any la Setmana dels Drets dels Infants estrena imatge. Durant el mes d'octubre un grup d'adolescents de la ciutat van estar dissenyant el que seria la imatge de Manresa, com a ciutat amiga de la infància. Aquesta imatge va ser presentada la setmana passada pels mateixos adolescents.

Acte institucional, el 20 de novembre
Aquest divendres 20 a dos quarts d'onze del matí al Saló de Plens de l'Ajuntament de Manresa tindrà lloc el Manifest Commemoratiu dels Drets dels Infants, que aquest any el realitzarà l'alumnat de les escoles Oms i de Prat i Renaixença. Durant l'acte, a més, cantaran l'Himne de la infància, un himne que va realitzar "Save the Children" en motiu de la  celebració dels 25 anys dela Convenció dels Drets dels Infants.

Donar a conèixer la Convenció dels Drets dels Infants forma part d'una actuació del Pla Municipal d'Infància i Adolescència, aprovat per ple el mateix 20 de novembre de fa un any.

Exposició "Els nens i nenes coneixen la infància al món"
El mateix 20 de novembre, a la una del migdia es farà la inauguració de l'exposició " Els nens i nenes coneixem la infància al món" al Passeig Pere III davant la biblioteca del Casino. Durant els mesos d'octubre i novembre alumnat de 4t de primària d'escoles de la ciutat han estat coneixent com viuen els infants de diferents indrets del món.

A través de contes de diferents països, els infants han conegut com és la vida dels nens i nenes a altres parts del món. Amb tota aquesta informació han preparat uns plafons i unes manualitats per tal que tant ells com la resta de persones de la ciutat puguin conèixer millor la realitat d'aquests infants. L'exposició de tot aquest treball estarà exposada al Passeig Pere III durant aquell cap de setmana.

A les tres de la tarda els infants participants podran gaudir d'un espectacle de pallassos molt especial: " Nas Arrelat", de la companyia Mabsutins. Una companyia que col·labora amb Pallassos Sense Fronteres i que ha fet moltes actuacions als camps de refugiats. 

En l'espectacle que duran a terme, els nens i nenes compartiran les vivències dels artistes acabats d'arribar dels camps de refugiats del Líban. Part del seu treball consisteix en la recuperació emocional de les persones afectades pel conflicte sirià.

Festa de cloenda a la Plaça Sant Domènec
El proper dissabte 21 de novembre, a la Plaça Sant Domènec a partir de dos quarts de cinc de la tarda tindrà lloc la Festa de cloenda de la Setmana dels Drets dels Infants. Hi haurà jocs, tallers i activitats al voltant dels drets dels infants i d'altres països del món. Al acabar els jocs i tallers la quitxalla podrà gaudir d'un espectacle d'animació infantil.

Enguany, per tal de portar a terme la celebració dels drets dels infants s'ha comptat amb la col·laboració de l'Associació Amics del Senegal, Associació Cultural Argentina, la Fundació Vicenç Ferrer, Associació de veïns de la Balconada, Associació de veïns Font dels Capellans, Associació TDAH, Betel, El Cae, Cooperativa Encís, Consell Municipal de Solidaritat, Creu Roja Manresa, Centre de Normalització Lingüística Montserrat, Espai Jove, Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, la Fundació Universitària del Bages, Ampans, Imagina't, Nord dela Dona, Pla Comunitari Balconada i Projecte Entre tothom.
 

Programa complet d'activitats.