Tot a punt per la setmana de la internacionalització de PIMEC a Manresa

Tècnics especialitzats de la patronal dirigiran sessions personalitzades per analitzar, cas per cas, les necessitats o projectes d'expansió de les pimes

Redacció
14 de novembre del 2015
Actualitzat a les 11:39h
Amb l'objectiu d'assegurar la continuïtat de les pimes davant l'actual conjuntura econòmica i la caiguda del mercat nacional, PIMEC Catalunya Central organitza la setmana de la internacionalització amb dues propostes per al teixit empresarial del territori. D'una banda, sessions gratuïtes i individuals a empreses que volen apostar per la internacionalització dels seus productes i serveis i, de l'altra, una jornada centrada en el trànsit comercial marítim. 

El pròxim dilluns 16 de novembre, la seu del Palau Firal acollirà les trobades individuals amb empresaris i emprenedors del territori interessats en obrir nous mercats internacionals. Durant les trobades, de 45 minuts de durada, s'abordaran els procediments que cal seguir per començar a exportar de la manera més eficient possible. Per tal d'ajustar l'orientació a les necessitats de cada participant, PIMEC facilitarà prèviament un qüestionari en el qual l'interessat podrà indicar quins són els temes que vol tractar de forma prioritària. L'objectiu és poder ajustar l'assessorament dels especialistes a cada cas de manera que en puguin treure el màxim rendiment.

A diferència de les sessions individuals que ja es van desenvolupar amb èxit durant la primavera a Vic, aquesta nova edició sobre assessorament a l'exportació abordarà específicament les subvencions econòmiques que atorga la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de fomentar els processos d'internacionalització del teixit empresarial, de manera que emprenedors i empreses puguin beneficiar-se'n.

D'altra banda, dijous 19 de novembre, a dos quarts de quatre de la tarda, se celebrarà la jornada "Necessites assessorament per a les exportacions i importacions marítimes de la teva empresa?", en la qual especialistes en logística de trànsit comercial marítim impartiran una sessió sobre importacions i exportacions per a empreses. Santiago Espot, director comercial de Sernicomex, i Josep Sobrevias, National Import Manager de Globelink Uniexco, intervindran en aquesta jornada que finalitzarà amb una sessió de networking amb els dos experts per tal de resoldre els dubtes.

La setmana de la internacionalització que organitza PIMEC Catalunya Central vol informar d'aquells aspectes que cal tenir en compte a l'hora de determinar el potencial exportador d'una empresa per tal de garantir uns resultats satisfactoris del procés. Les jornades són de caràcter gratuït i les inscripcions es poden a fer a través d'aquest link.