Alumnes de l'Institut Quercus de Sant Joan visiten Vandellós I

Hi van participar alumnes de 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Prevenció de Riscos Professionals, juntament amb alumnat de 1r de Batxillerat

Redacció
09 de novembre del 2015
Actualitzat a la 13:07h
El passat 3 de novembre els alumnes de 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Prevenció de Riscos Professionals, juntament amb alumnat de 1r de Batxillerat de l'Institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, van visitar la Central Nuclear Vandellós I, que va funcionar durant 17 anys i que des de 1989 va cessar l'activitat. Actualment està en fase de desmantellament i clausura.

Durant la visita es va explicar que els residus d'Alta Activitat (combustible radioactiu gastat, residus d'operació,...) procedents de l'activitat de la nuclear els explotava comercialment l'empresa Hifrensa, i els residus de RBMA baixa i mitja activitat (desmantellament instal·lacions i edificis, estructures exteriors de la caixa del reactor, confinament,...) els va realitzar, i encara ara en període de latència, l'empresa Enresa.

L'alumnat va participar en un taller sobre senyalització, equips de protecció individual, equips mesuradors de lectura directa, condicions de treball,... que cal seguir per part dels operaris acreditats. També es va visitar la torre del reactor, comprovant segellat de conduccions i mesures de seguretat emprades.

Aquesta sortida ha permès a l'alumnat veure actuacions reals en matèria preventiva molt protocolaritzades per prevenir malalties professionals derivades de l'exposició a radiacions ionitzants.