Quatre-centes persones participen al Vinya-cros solidari

La primera cursa solidària a l'entorn de l'Oller del Mas ha aconseguit recaptar més de 7.000 euros per al projecte Cap nen sense dignitat

Els corredors a l'Oller del Mas abans de la sortida.
Els corredors a l'Oller del Mas abans de la sortida. | Oller del Mas
Redacció
08 de novembre del 2015
Actualitzat a les 18:56h

Els corredors a l'Oller del Mas abans de la sortida. Foto: Oller del Mas


La primera edició del Vinya-Cross ha sobrepassat totes les expectatives tancant inscripcions abans del previst amb la xifra màxima de 400 inscrits per córrer els dos recorreguts de 5 km i 10 km respectivament. 

A les 8 del matí arribaven els primers corredors a la finca de l'Oller del Mas per recollir el seu dorsal. Ni la boira matinal ni el fred de primera hora han sigut excusa per córrer per una causa solidaria. A les 10, els 400 corredors, famílies i acompanyants, s'han reunit al castell per donar el tret de sortida. Els corredors han gaudit d'un escenari de tardor que vestia el circuit amb colors grocs i taronges, mentre les hectàrees de vinya i oliveres marcaven pas a pas tots els quilòmetres. Un terreny exigent que ha posat a prova als més valents i ha permès als aficionats i menuts fer el seu recorregut fins al final. 

De la cursa de 10km, Sancho Ayala ha sigut el primer en arribar a la meta amb un temps de 34'34'' seguit per la primera classificada femenina Marta Navarro amb un temps de 45'11''. En el recorregut de 5km, el primer en arribar ha estat Rachid Tovilli amb 18'00'' i Maria Perramon ha sigut la primera en la categoria femenina amb un temps de 23'48''. 

A l'arribada, tots els corredors han pogut gaudir d'una degustació de vins i formatges, botifarres, fruita, cafès... mentre capturaven les seves instantànies al photocall Vinya-Cross 2015 situat al pati d'armes del castell on posteriorment tots els guanyadors han recollit els seus premis. 

Més de 7.000 euros recaptats que permetran a la Fundació Rosa Oriol iniciar el projecte Cap nen sense dignitat per donar suport a tots els nens d'entre 4 i 16 anys en material escolar, revisions oftalmològiques facilitant ulleres a tots els que jo necessitin, i al mes de gener es començarà un recurs de suport escolar amb nens amb dificultats oferint servei de logopèdia i acompanyament personalitzat. 

Més de 30 voluntaris han donat suport en el desenvolupament de la cursa i diferents empreses i entitats de la zona han col·laborat per tal d'assolir amb èxit aquesta iniciativa. Aquest ha estat un molt bon inici que posa el llistó molt alt a l'organització que ja pensa en la segona edició el proper 2016.