Mitja dotzena de militants provoquen la primera escissió a Podem Manresa

Els escindits acusen els que queden al cercle original de ser poc ortodoxos amb la línia estatal del partit

Pere Fontanals
08 de novembre del 2015
Actualitzat a les 19:18h
Membres del cercle de Podem Manresa, agrupats sota Canviem Manresa.
Membres del cercle de Podem Manresa, agrupats sota Canviem Manresa. | Pere Fontanals

Membres del cercle de Podem Manresa, poc abans de l'inici de la passada campanya municipal. Foto: Pere Fontanals


Mitja dotzena de militants de Podem a Manresa s'han escindit del grup local original d'aquesta formació que va aconseguir un regidor en les darreres eleccions municipals amb la denominació Democràcia Municipal i han format el seu propi "cercle" sota el nom A Manresa Podem. Els militants escindits consideren que des del cercle de Podem Manresa no se segueixen prou les línies del partit a nivell estatal.

Segons un comunicat que van penjar el passat 30 d'octubre a les xarxes socials, els membres d'aquest nou grup asseguren que varen intentar que en el Cercle Podem Manresa (l'original) "es fes un treball en la línia de Podem, fins que ens hem adonat que era un objectiu impossible, pel seu allunyament d'aquest pensament polític". El projecte de A Manresa Podem es fonamenta, segons aquest mateix comunicat, "el l'ADN de Podem". Dit d'una altra manera, el nou "cercle" reivindica una línia més ortodoxa de les polítiques que porta a terme Podem a nivell estatal.

Tot i aquesta escissió, el gruix important de la militància de Podem a Manresa es manté en el cercle original, que celebra reunions periòdiques de política municipal i per prendre decisions en la gestió de la regidoria que van aconseguir a l'Ajuntament de Manresa després d'aconseguir 1.500 vots a les darreres eleccions municipals. Aquest grup manté, també, contacte amb Podem Catalunya.

El nou grup està format per mitja dotzena de persones que han començat la seva activitat fent-se presents a les xarxes socials. A poques setmanes de l'inici de la campanya per a les eleccions al Congrés espanyol del 20-D, però, la coordinació al Bages la gestionarà el grup original.