L'Ajuntament de Castellgalí denuncia el seu extresorer

En la denúncia demana que BBVA i CatalunyaCaixa siguin inclosos com a responsables civils subsidiaris per haver permès els traspassos amb només una signatura

Pere Fontanals
06 de novembre del 2015
Actualitzat a les 9:05h
L'Ajuntament de Castellgalí ha presentat aquest dijous la denúncia contra l'extresorer del consistori pel presumpte desviament de 404.724 euros des dels comptes municipals a comptes personals seus en els darrers 4 anys. La metodologia que va emprar va ser l'elaboració de factures falses per valor de 155.775 euros, el traspàs de diners sense cap aval documental per 102.385 euros, la duplicació de factures reals per 94.432 euros i, finalment, l'apropiació de diners en efectiu que s'havien d'ingressar als comptes municipals, per 52.250 euros.

Tot plegat, realitzant les transferències digitals només amb la seva signatura quan, per fer aquest tipus d'operacions en necessitaria tres. És per això que, segons informa Regió7, la denúncia incorpora al BBVA i a CatalunyaCaixa com a responsables civil subsidiaris dels desviaments. D'aquesta manera, si el jutge ho considera, les dues entitats bancàries haurien de respondre en el cas que l'extresorer es declares incolvent totalment o parcial.