Sant Joan millora el bosc de la finca de Joncadella

Es redueix la massa de combustible del bosc i la biomassa que s'extreu es destinarà a la combustió en calderes en forma d'estella

Redacció
03 de novembre del 2015
Actualitzat a les 17:09h
Bosc de la finca Joncadella.
Bosc de la finca Joncadella. | AjSJV

Bosc de la finca Joncadella. Foto: AjSJV


L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha vetllat per la millora forestal del bosc de la finca de Joncadella durant les darreres setmanes. El consistori, juntament amb la Diputació de Barcelona, forma part de l'Associació de Propietaris Forestals Boscos del Bages Nord, una entitat que ha executat els treballs d'aclarida i selecció d'espècies en una superfície total de 13 hectàrees. L'actuació ha permès reduir la massa de combustible acumulada al bosc, millorar la gestió forestal i substituir els pins per les espècies pròpies del territori (alzines i roures), que ofereixen una major resistència al incendis i aporten un valor econòmic afegit al bosc. La biomassa extreta en aquests treballs es destinarà a la combustió en calderes, en forma d'estella.

Zona de Collbaix

L'Ajuntament preveu que a mitjà termini s'actuï a la zona del bosc de Collbaix ja que la muntanya i el seu bosc natural necessiten una actuació perquè estan sotmesos a una altra pressió humana. La regidoria de Gestió i Planificació dels Recursos i Medi Ambient promou la participació de tots els propietaris forestals del municipi en aquestes accions de neteja i prevenció.