Sant Vicenç aprova una rebaixa del 15% de la taxa d'escombraries

El consistori vol incentivar l'ús de la deixalleria i bonificarà els veïns que hi facin un mínim de dotze aportacions de residus

Redacció
29 d'octubre del 2015
Actualitzat el 31 d'octubre a les 19:14h
L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet proposa una rebaixa del 15% del rebut de la taxa d'escombraries als veïns que facin un ús regular de la deixalleria municipal durant el 2016. Aquesta és la principal novetat de les ordenances fiscals de l'any vinent a Sant Vicenç de Castellet, aprovades en el ple celebrat aquest passat dimecres al vespre. El consistori manté una política de moderació fiscal i en aquest sentit congela la resta de tributs tal i com ha fet els darrers anys. La votació s'ha aprovat amb els vots de CiU i PSC i l'abstenció d'ERC i ICV-EUiA. 
 
Taxa bonificada
La taxa d'escombraries es bonificarà fins a un 15% en tots aquells veïns que facin un mínim de dotze aportacions a la deixalleria municipal dels residus que no es poden dipositar (piles, runa, oli, cables elèctrics, electrodomèstics, cd, dvd, etc) als contenidors "normals". Els usuaris que obtinguin el carnet amb els dotze segells podran sol·licitar la bonificació a l'OAC de l'Ajuntament. Si ho fan abans de l'1 d'abril la bonificació serà per al 2016 i si s'obté posteriorment el descompte s'aplicarà el 2017.  
 
Sense augment
L'IBI, l'IAE i l'impost de circulació es mantindran sense augments i l'Ajuntament continuarà aplicant bonificacions de caràcter social per a les persones amb major dificultat, que viuen soles.
 
L'impost de circulació serà exempt per a qualsevol persona que acrediti una pensió d'invalidesa per part de la Seguretat Social. Els preus reduïts dels jubilats per a la utilització de les instal·lacions esportives i la piscina municipal s'ampliaran a qualsevol persona que acrediti que és pensionista. En el cas de la taxa d'escombraries serà exempta per a les persones majors de 60 anys i que acreditin ser pensionistes o titulars/beneficiàries d'una renda mínima d'inserció de la Generalitat o d'un subsidi d'atur, sempre i quan els ingressos de la unitat familiar no superin el salari mínim interprofessional. A més, es manté una bonificació del 50% per a totes aquelles persones majors de 60 anys que acreditin ser pensionistes, sempre i quan els ingressos de la unitat familiar no superin una vegada i mitja el salari mínim interprofessional.