ERC Castellgalí exigeix investigar «fins el final» el cas del tresorer

Els republicans recorden que el municipi té un deute viu de 994.000 euros, poc més del doble del que ha desviat el funcionari

Redacció
27 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 14:12h
Esquerra Republicana a Castellgalí lamenta la situació que ha d'afrontar el municipi després que Manresainfo.cathagi fet públic que una auditoria externa hauria calculat en més de 400.000 euros la quantitat desviada per l'extresorer de l'Ajuntament dels comptes públics a particulars. 

El grup municipal al consistori –amb dos regidors, com CiU, el PSC en té cinc- i la secció local d'ERC demanen que la fiscalia "investigui fins al final" les presumptes irregularitats i a nivell jurídic depuri totes les responsabilitats. Sobretot "s'ha de saber com s'haurien produït aquestes transferències amb la sola signatura de l'extresorer quan caldria l'autorització expressa d'altres persones del consistori". Segons els republicans, també s'han d'aclarir les responsabilitats polítiques, especialment de l'alcalde i el regidor d'hisenda, "assumir-les i prendre les decisions corresponents" prioritzant els interessos del municipi i en cap cas els personals o partidistes. "I evidentment", ERC també exigeix el retorn dels diners, "que són de tots els ciutadans, els principals afectats".

ERC Castellgalí considera que el cas és "especialment greu" per l'elevada quantitat que s'hauria sostret de l'Ajuntament, de forma reiterada i durant un llarg període de temps (2011-2015), fets que "posarien en dubte la gestió i el control econòmic dels responsables municipals". 

ERC recorda que Castellgalí és un dels pobles més endeutats de la comarca (deute viu de 994.000€ en un poble de poc més de 2.000 habitants). El 100% de deute sobre els ingressos anuals. Aquest desfalcament deixa més tocats encara els comptes municipals.