Arriba el primer Vinya-Cross solidari a l'Oller del Mas

Els diners que es recaptin de les inscripcions aniran destinats al projecte "Cap nen sense dignitat", de la Fundació Rosa Oriol

Redacció
27 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 11:24h
Membres de l'organització del Vinya-Cross amb la samarreta de l'esdeveniment.
Membres de l'organització del Vinya-Cross amb la samarreta de l'esdeveniment. | Laia Puig.

Membres de l'organització del Vinya-Cross amb la samarreta de l'esdeveniment. Foto: Laia Puig.
 

Vinya-Cross és la primera cursa solidària que se celebrarà a l'Oller del Mas el diumenge 8 d'octubre i que neix amb la voluntat d'establir-se com una proposta esportiva del territori en format cursa de 5 i 10 quilòmetres respectivament. Amb la voluntat d'apropar la gent a la finca de l'Oller del Mas i de donar a conèixer els paisatges que la conformen, s'han dissenyat dos circuits que passen per les vinyes, camps de cereal, nogueres,... amb tots els testimonis històrics que l'habiten com són les barraques de vinya o pou de glaç. A tot això s'hi suma l'interès de l'Oller del Mas per col·laborar en projectes socials locals que requereixen d'ajuda econòmica per garantir el seu desenvolupament.

Amb l'objectiu de consolidar-se en el temps, cada any s'escollirà un dels projectes liderats per la Fundació Rosa Oriol per tal de destinar íntegrament els beneficis obtinguts amb la cursa.

Enguany el projecte escollit és "Cap nen sense dignitat", on es donarà suport a tots els nens i nenes d'entre 4 i 16 anys en material escolar, revisions oftalmològiques facilitant ulleres a tots els que ho necessitin, i al mes de gener es començarà un recurs de suport escolar amb infants amb dificultats oferint servei de logopèdia i acompanyament personalitzat.

Per tal de poder desenvolupar aquesta iniciativa, ha estat fonamental la col·laboració d'empreses i entitats de la zona que han col·laborat mitjançant aportacions econòmiques que han fet possible el desenvolupament logístic de la cursa. El patrocini principal és de l'Obra Social de Caixa Bank seguit per un conjunt d'empreses locals que han mostrat el seu suport i confiança en el projecte: Constructora del Cardoner, el Petit Celler, Cafès del Bages, Moviscat, Restaurant Ospi, Puig S.L, Sadicarn, Pizzeria Angie, La Samarreta i Rios Running que recolza en primera persona tota l'organització de la cursa.

Informació tècnica del Vinya-Cross
La curs es realitzarà el proper diumenge 8 de novembre i començarà a les deu del matí. Dues hores abans s'habilitarà una carpa on els concursants podran recollir els seus dorsals.

Tothom que hi participi rebrà una samarreta tècnica i diversos regals de les firmes que col·laboren en l'esdeveniment i, a part, els tres guanyadors de les categories masculina i femenina seran obsequiats amb un premi especial.

Per inscriure's a la cursa, que es podrà fer fins el 4 de novembre, cal visitar el web http://www.vinya-cross.com. El preu per corredor és de 10 euros en el cas que disposi de xip i de 12 si s'ha de llogar. També hi ha l'opció de formalitzar la inscripció de manera presencial anant a la botiga Rios Running situada al carrer del Bruc número 37.