El moviment de sobirania fiscal creix al Bages

En el pagament del tercer trimestre dels impostos estatals de l'Agència Tributària de Catalunya s'hi han sumat les poblacions de Sant Vicenç i Sant Salvador

Redacció
26 d'octubre del 2015
Actualitzat a la 13:02h

Alcaldes i empresaris del Bages exercint la sobirania fiscal. Foto: SFB


En el marc del pagament del tercer trimestre de l'any dels impostos estatals, nous municipis s'han sumat a la campanya de sobirania fiscal, liquidant els seus impostos a la hisenda catalana, en lloc de fer-ho a l'espanyola. 

En aquesta ocasió ja han pogut fer ús del nou mecanisme de pagament telemàtic que va posar en marxa l'Agència Tributària de Catalunya, el mes de maig passat, a través del seu web. El nou procediment pretén augmentar la seguretat del tràmit i facilitar-ne el procediment.

Segons dades del grup de Sobirania Fiscal del Bages, en aquesta comarca s'incorporen a aquest moviment els ajuntaments de Sant Vicenç de Castellet i Sant Salvador de Guardiola. En total, la plataforma té confirmat que 10 dels 30 ajuntaments de la comarca ja liquiden els seus impostos estatals a la hisenda catalana. 

Aquests municipis sumen un total de prop de 58.000 habitants, que suposen gairebé un terç de la població de la comarca. Cal tenir present, també, que l'empresa pública municipal Manresa d'Equipaments Escènics, també va aprovar l'exercici de la sobirania fiscal amb els vots de CiU, ERC i CUP el passat mes de setembre i la setmana passada ho va aprovar Aigües de Manresa amb els vots dels mateixos partits. A més d'aquests 10 municipis, Callús ho té previst dur a terme el pròxim trimestre.

Pel que fa al Moianès, 3 dels 10 municipis de la comarca exerceixen la sobirania fiscal. Són Santa Maria d'Oló, Calders i Collsuspina, sumant prop de 2.500 habitants i el 18% de la població de la comarca.

El grup de Sobirania Fiscal del Bages valora positivament el fet d'anar sumant entitats públiques al moviment de sobirania fiscal, ja que, tal com afirmen "ajuden a donar-li solidesa i força per tal que els empresaris de la comarca també s'hi vagin sumant". En els pròxims mesos la plataforma seguirà mantenint contactes amb ajuntaments i empreses de la comarca.
 

Document estadístic amb dades dels ajuntaments del Bages i el Moianès que exerceixen la sobirania fiscal.