Santpedor tancarà el centenari del club de futbol amb una gran festa

Durant la cloenda es presentarà el llibre "Mirades de futbol", un treball de recerca i d'entrevistes centrades en la vida del club esportiu bagenc

Redacció
26 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 12:04h
Imatge d'un dels partits del CF Santpedor l'any 1920
Imatge d'un dels partits del CF Santpedor l'any 1920 | CF Santpedor.

Imatge d'un dels partits del CF Santpedor l'any 1920 Foto: CF Santpedor.


El centenari del CF Santpedor arriba el proper divendres dia 30 d'octubre a la seva cloenda amb un acte obert a les entitats del poble i la presentació del llibre del Centenari que porta per títol "Mirades de Futbol. El CF Santpedor revisa 100 anys d'història a través dels records dels seus protagonistes", escrit per la periodista manresana Montserrat Xixons. 

Prèviament a l'acte de presentació del llibre, la plaça Gran de Santpedor acollirà una Mostra d'Entitats que arrencarà ados quarts de vuit del vespre en la qual hi prendran part les colles gegantera i castellera de Santpedor, el Club d'Escacs i la Penya Blaugrana. De la mà d'aquests darrers, Santpedor exhibirà les copes de la Lliga, Champions i Copa del Rei aconseguides pel club la passada temporada.

Mirades de 100 anys de futbol
El llibre "Mirades de futbol" ha estat el treball de tot un any de recerca i d'entrevistes a 25 persones vinculades al poble i al futbol, a més d'incorporar-hi, també, documents extrets d'arxius i hemeroteques. El volum presenta més de 180 pàgines amb diversos annexes, un dels quals incorpora totes les juntes documentades d'aquests cent anys. A nivell gràfic, el treball mostra fins a un centenar de fotografies recollides gràcies a l'aportació d'entitats i  institucions així com de més d'una vintena d'arxius particulars. El llibre, que és una iniciativa de de la Comissió del Centenari, ha estat editat per l'Ajuntament de Santpedor.

Un any commemoratiu dels 100 anys del club
El tret de sortida als actes commemoratius del Centenari del club santpedorenc va tenir lloc durant el juny del 2014 -en el marc de la Festa Major del poble- amb la presentació pública del programa que durant aquest any i mig ha celebrat fins a una desena d'actes dels quals n'han pres part prop de 2000 persones. El programa es va estrenar amb el partit commemoratiu del Centenari que es va disputar per la diada de Santa Anna del 2014. L'encontre va servir per rememorar el partit que el club va jugar per estrenar el seu antic camp de futbol, contra el CE Manresa.

Entre els esdeveniments més destacats hi figura també la Festa de Santa Cecília en el marc de la qual, el 23 novembre passat, es va presentar l'himne del Centenari del CF Santpedor creat pel mestre santpedorenc Xavier Santamaria. L'1 de maig es va celebrar la jornada institucional que va consistir en una missa en record als difunts del club, un partit de veterans del CF Santpedor i del CF Terrassa i una botifarrada popular. La jornada es va cloure amb el dinar institucional i l'acte de reconeixement a diferents persones vinculades a l'entitat: directius, entrenadors i jugadors que van marcar una època.

El programa commemoratiu també va organitzar una matinal de futbol base, el passat 7 de juny, al camp de futbol municipal. El Club ha participat la Fira de Sant Miquel dels anys 2014 i 2015 amb un estand que ha servit per mostrar les imatges més emblemàtiques sobre els cent anys de futbol a Santpedor. Durant aquest període, la Comissió del Centenari també ha elaborat productes i articles commemoratius com ara el Cava del Centenari i clauers.

La Comissió del Centenari, que s'ha encarregat d'impulsar la celebració, està formada per  Antonio Ramos, Mercè Codina, Anna Canellas, Santi Martínez, Pere Roca, Pere Anton Pallarols, Arcadi Prat,  Cesc Rossich, Ramon Cruz i Montserrat Xixons. 
Arxivat a