Batanés denuncia al jutjat els regidors de CiU per «injúries i difamacions»

L'alcalde de Sant Fruitós diu que "menteixen" quan afirmen que va ser contractat com a tècnic per fer les obres del Nexe | L'acta d'un ple de març de 2010, al que Manresainfo.cat ha tingut accés, confirma que Batanés va signar com a coordinador de seguretat i salut de l'obra

Pere Fontanals
24 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 22:34h
L'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés.
L'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés. | AjSFB

L'alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés. Foto: AjSFB


Gent fent Poble ha emès un comunicat aquest divendres al vespre on anuncia que l'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, ha presentat una denuncia davant del Jutjat de Guàrdia de Manresa contra els quatre regidors de Convergència de l'Ajuntament per "injúries i difamacions".

El motiu de la denúncia es el comunicat signat pels regidors que recollia la revista local Montpeità-digital en que s'afirmava que Batanés "va ser contractat per l'Ajuntament com a tècnic per fer les obres del Nexe i que va signar-ne les certificacions finals". Segons el comunicat de la formació independent "aquestes mentides només poden indicar que hi ha una clara voluntat de desviar l'atenció del problema real i de voler implicar Batanés en la presumpta trama del finançament il·legal de CDC i del 3%".

Una acta de ple delatora

Aquest comunicat que reproduïa el Montpeità-digital ha estat recollit per Manresainfo.cat aquest mateix divendres, afegint la informació complementària que Joan Carles Batanés formava part del cos tècnic d'execució de l'obra com a coordinador de seguretat i salut, en la seva condició professional d'aparellador, i que va signar deu certificacions de l'obra, inclosa l'última, de 35.587,35 euros, que és la que està sota sospita i que ha generat els registres de la Guàrdia Civil a l'Ajuntament i a Grup Soler.

Manresainfo.cat pot assegurar aquest fet a partir de l'Acta de l'Ajuntament número 4/10 corresponent a la sessió ordinària del ple celebrada el dia 10 de març de 2010, a la que el diari ha tingut accés. El segon dictamen de l'Àrea d'Urbanisme, Medi Ambient i Territori que es va aprovar amb els vots de CiU, i les abstencions de la resta de grups (llavors ERC, PSC i ESF), té per títol "Dictamen relatiu a l'aprovació de la certificació número 10 i última -la dels 35.587,35 euros- i de l'acta de recepció de les obres compreses al projecte de construcció del Centre Cívic".

El paràgraf que repassa els responsables de cada àrea que va signar la recepció de les obres diu, literalment "Vist que en data 29 de desembre de 2009, s'ha formalitzat l'acta de recepció de les obres de construcció del Centre Cívic a Sant Fruitós de Bages, signada pels Srs. Josep Rafart i Cortés, Alcalde de l'Ajuntament, Ferran Pelegrina Ruiz (Director facultatiu, i director d'execució), Josep Comerma Arumí (Director facultatiu), Joan Carles Batanés Subirana (Coordinador de seguretat i salut) i Sra. Elena González Domínguez (per l'empresa adjudicatària de les obres)", fet que confirma que l'actual alcalde formava part del cos tècnic de l'obra.