L'Ajuntament de Castellgalí denunciarà l'extresorer per les irregularitats

L'equip de govern "lamenta la situació i es mostra disposat a col·laborar amb la justícia amb tot el què faci falta per aclarir amb rapidesa aquest fet puntual i aïllat"

Redacció
23 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 12:08h
L'Ajuntament de Castellgalí entregarà a la fiscalia, la setmana vinent, una denúncia contra l'extresorer municipal després que, com va avançarManresainfo.cat, es va detectar fa uns mesos que presumptament s'havia realitzat transferències dels comptes del consistori als seus personals. Des que es van conèixer, el juliol passat, aquestes irregularitats, el consistori va iniciar una auditoria externa, el fruit de la qual servirà per acompanyar la denúncia davant la justícia. El propi extresorer va reconèixer els fets davant del fiscal.

L'equip de govern, que va informar de les irregularitats als partits de l'oposició des del primer moment, "lamenta la situació i es mostra disposat a col·laborar amb la justícia amb tot el què faci falta per aclarir amb rapidesa aquest fet puntual i aïllat". L'extresorer era una persona que feia 32 anys que treballava a l'Ajuntament de Castellgalí i estava al càrrec de la tresoreria des del 2011.

El govern de Castellgalí ha emès un comunicat, que també dirigirà als veïns del poble, en que explica les mesures que ha pres des de la detecció d'aquestes irregularitats. Es va procedir de forma immediata a actualitzar i canviar tots els accessos a comptes bancaris de l'Ajuntament. Es va cessar per Decret de l'Alcaldia a l'ex-Tresorer municipal, decret que fou ratificat per la unanimitat de tots els regidors de la Corporació a la sessió del ple de l'Ajuntament del 27 de juliol. També per Decret de l'Alcaldia es va incoar expedient disciplinari per presumpta falta molt greu a l'extresorer, amb suspensió provisional de funcions. Es va fer encàrrec professional, a una empresa externa i de reconegut prestigi en la matèria, per a l'elaboració d'un informe d'auditoria interna per conèixer amb detall l'abast de les irregularitats comptables. Finalment, també es va encarregar la representació jurídica de l'Ajuntament a un gabinet d'advocats per presentar la demanda davant de la Fiscalia de Manresa.