L'Om enceta una nova etapa apostant per la cuina de km 0

El restaurant del carrer Alfons XII completarà el cercle posant al plat productes de proximitat i ecològics de la mà de MangemBages

Redacció
21 d'octubre del 2015
Actualitzat a la 13:18h
La primavera de 2011, obria les portes L'Om Cafè-Restaurant en un espai que atresora vestigis del passat, l'accés posterior de ca l'Oller de la Plana, un casa barroca del segle XVIII amb planta originària del XIV, emplaçada en ple centre històric de Manresa. L'establiment, des d'un bon principi, va apostar per una cuina senzilla però amb productes de qualitat derivats de l'ampli ventall que ofereix la gastronomia mediterrània.

L'Om, amb una àmplia terrassa ubicada a l'illa de vianants del carrer Alfons XII, es presenta com un indret acollidor per esmorzar, dinar i sopar en bona companyia i a preu assequible. La singularitat del lloc l'empelta directament amb la tradició manresana i a un Barri Antic amb atraccions culturals i comercials que, tot i el deteriorament i els anys de crisi, continuen tenint un potencial turístic i d'oci indiscutibles tant per als visitants com per als mateixos veïns.

Ara, l'Om enceta una nova etapa en què s'arrela al territori i aposta per la cuina de temporada i de procedència essencialment local. I ho fa de bracet amb MengemBages Els plats del restaurant, que seguirà oferint un menú de migdia de dilluns a dissabte i sopars a partir de dijous, contesta preguntes com: per què posar a l'amanida tomàquets i enciams procedents de fora de les nostres contrades si poden provenir directament de Viladordis, les Arnaules, el Poal o l'entorn pagès de Manresa i la comarca del Bages?

Gestió coparticipada

Per tirar endavant aquest renaixement, el paper de MengemBages serà clau com a cogestor i principal proveïdor de productes locals i comarcals. 

La cooperativa Frescoop, va iniciar, ara fa tres anys, el projecte MengemBages per comercialitzar productes de la comarca del Bages, principalment, i d'entorns el màxim de propers amb uns objectius molt clars: potenciar el producte de la comarca, donar màxima visibilitat i participació als petits productors alimentaris de la zona i promoure l'economia de la zona. De la seva botiga virtual inicial actualment, i gràcies al projecte "recuperem la botiga de barri" es compta amb tres botigues a la zona de Valldaura, La Parada i la Sagrada Família de Manresa. El projecte ha continuat amb l'adquisició d'un hort proper a la zona del Parc de l'Agulla on es potencia la producció local i ecològica 

La participació en la gestió de l'Om permet tancar el cercle al projecte mengemBages en el sentit que en el propi territori s'aconsegueix produir, comercialitzar i elaborar el propi producte donant un valor afegit a menús i sopars que se serviran al restaurant.

Frescoop també gestiona un espai gastronomicocultural a Vilanova del Camí, el restaurant La Tossa i la web www.mengembaix.coop, a més de la secció de peix fresc que ofereix aquest producte a particulars i majoristes, a més d'haver ajudat a impulsar projectes similars a Osona on uns emprenedors han iniciat el projecte mengemOsona.