Els 10Km Urbans de Manresa ja tenen 520 inscrits

La prova es disputarà aquest diumenge pels carrers del centre de Manresa

Redacció
21 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 9:44h
Que el córrer està de moda, això es una realitat. Que tothom vol viure experiències més engrescadores, també. Que aquesta moda de les curses pot morir d'èxit ja és un fet. La majoria de curses de fora de l'àrea metropolitana de Barcelona no superen els 300 corredors. Hi han caps de setmana que hi han més de treinta esdeveniments atlètics en el territori català. En concret, aquest proper cap de setmana hi han quaranta-dues curses de running arreu del país, sense comptar proves de marxa de resistència ni proves de BTT i Triatló. No hi ha cap reglamentació que reguli en un calendari aquests esdeveniments esportius. 

Tot i aixì, els 12ens CX 10Km Urbans de Manresa resistiran a la crisi de participació generalitzada que hi ha en la majoria de curses de fora de l'àrea metropolitana. Respecte a la darrera edició del 2014, es preveu una minoració del 20% de participació, quan en la majoria de curses és del 40-50%. 

A dia d'avui, hi ha 520 inscrits a la cursa de diumenge pels carrers de la capital del Bages. Els caps de cartell de la prova són el manresà David Martínez -recent guanyador de la cursa de la Mercè-, i la joanenca Meritxell Soler. Els dos atletes de l'Avinent Manresa seran els màxims favorits al triomf. 

Martínez tindrà com a possibles opositors al seu triomf, l'atleta de l'Atlètic Barcelona Xavier Tomasa -recent guanyador de la Cursa de Rubí- . I Soler tindrà en l'artesenca Carme Tort la seva principal opositora.

La prova començarà a les 10.30 hores. Abans es disputarà la 9a Cursa Urbana de Promoció on es preveu una participació d'un centenar de joves corredors. Fins dijous a la tarda es podrà formular la inscripció presencial a Esports Sagi, i per internet a www.championchip.cat.