«Del Mediterrani al Golf de Guinea», en una xerrada a Manresa

Aquest dijous a càrrec de Joan Carreras en un acte organitzat pels Amics de la Unesco

Redacció
19 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 17:13h
L'Associació d'Amics de la Unesco organitzen el proper dijous 22 d'octubre a les 8 del vespre la conferència "Del Mediterrani al Golf de Guinea" a càrrec de Joan Carreras Codina, que tindrà lloc al Centre Cultural el Casino. L'entrada és gratuïta.

Joan Carreras Codina és Entrenador nacional d'atletisme i professor d'Educació Física a diferents escoles i instituts de Manresa durant 17 anys. Copropietari i fundador del gimnàs GIMBE de Manresa, ha viatjat diverses vegades a l'Àfrica occidental.

La xerrada anirà acompanyada d'un itinerari fotogràfic que comprèn els països de Líbia, Tunísia, Algèria, Marroc, Mauritània, Mali, Níger, Burkina Faso, Senegal, Ghana, Togo, Benin. Es coneixerà la geografia, les persones i les diferents cultures d'aquests indrets que formen part de l'Àfrica, aquest continent tan proper, immens, desconegut per la majoria, amb una geografia i unes cultures molt diferents de les del vell continent. 

El contingut del reportatge es basa en les vicissituds d'un viatger, que van des de com organitzar-se per travessar el desert, les dificultats que sorgeixen i les formes de solucionar-les, a allò que es pot veure i observar, i amb una idea clara, veure món, conèixer els paisatges, les persones, les ètnies – que no coincideixen amb els estats - i les cultures en el seu context, fugint dels convencionalismes i d'allò que diu la Wikipèdia.

La sessió està programada per a uns 60 minuts, i s'intentarà que sigui el més interactiva possible. Per tant els assistents podran preguntar al conferenciant, durant la projecció, qualsevol aspecte que creguin interessant de les fotografies.