Vázquez domina la cursa del Campionat Maqui a Castelltallat

El podi de la cursa del Campionat Maqui a Castelltallat.
El podi de la cursa del Campionat Maqui a Castelltallat. | CMaqui
Redacció
19 d'octubre del 2015
Actualitzat a la 13:17h

El podi de la cursa del Campionat Maqui a Castelltallat. Foto: CMaqui


Jesus Pau Vázquez domina la segona prova del Campionat Maqui que s'ha disputat aquest cap de setmana a Castelltallat amb un temps de 50'43" seguit per Josep Roset amb 51'09" i en tercera posició Albert Comellas Vilatat amb 51'35".

En categoria femenina sense sorpreses l'atleta del Solsonès Sílvia Leal va dominar amb claredat tota la cursa amb un temps de 1h01'17". En segona posició va entrar la triatleta Laura Sanzberro dels Fast Triatlón club amb 1h03'39". La tercera posició del calaix va ser per Iolanda García amb 1h04'36".

Roset passa a encapçalar la primera posició del Campionat Maqui seguit d'aprop pels seus rivals, Roset amb la seva regularitat aconsegueix un lleu avantatge sobre els primers classificats de les generals. En dones dos de dos per Silvai Leal, dominadora de les dues primeres curses d'aquest 2015.

En general, la cursa ha esdevingut molt reeixida, tant des del punt de vista de participants, com a desenvolupament, amb rècord absolut d'inscrits, 177, dels quals 167 han retirat el dorsal, superant en 40 inscrits la passada edició. Des de l'organització de Castelltallalt estan molt contents ja que cada any van a més, tot i amb un diumenge com aquest, que era complicat pel gran nombre de curses que es disputaven al territori. 

El dia amenaçava amb una mica de pluja, però finalment ha respectat els 13 quilometres de recorregut. S'ha despertat el dia amb boira, però mica en mica s'ha anat aixecant, tot i que no ho ha fet completament, el que ha permès que els corredors gaudissin d'una temperatura ideal per córrer, una mica de fresqueta, però gens de fred.

Castelltallat és la cursa més ràpida i plana del Campionat i les pistes per on transcorre fa que sigui molt apte per al ritme i la velocitat fet que fa que els primers classificats arribin amb un temps al voltant dels 50 minuts.
 
Com és costum i normal amb les curses del Campionat Maqui s'acaba la festa amb un esmorzar, un entrepà de botifarra (o vegetal), s'entreguen els trofeus fets artesanalment i es porta a terme un sorteig del material cedit pels col·laboradors. 

Ara el Campionat fa una aturada fins al 15 de novembre, per saltar al Berguedà amb el Trail dels Tossals, on els corredors podran triar entre dos circuits un de 14 i un altre de 25 quilometres. Després dels Tossals ve l'última de les quatre curses, la Bell Race al Hotel Mas de la Sala de Sallent de 16 quilometres que enguany presenta un altre cop trams nous de recorregut amb alguna que altre pujada vertical.

Les inscripcions a aquestes dues curses ja estan obertes i es poden fer via internet a www.campionatmaqui.com/inscripcions o físicament a les botigues de Leksport Manresa i tàndem Berga.
 

Classificació Campionat Maqui a Castelltallat