La Festa Major de Vilafranca del Penedès visita la Mediterrània

per Àlex Gómez Ribera , Manresa, 18 d'octubre de 2015 a les 19:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Festa Major de Vilafranca del Penedès ha visitat la Mediterrània. Foto: Àlex Gómez Ribera


La Festa Major de Vilafranca del Penedès té un dels seguicis festius més rics i ben conservats de Catalunya, la gran quantitat de colles que hi participen fan d'aquesta ciutat un municipi amb una cultura popular molt rica. La fira Mediterrània, especialitzada en la cultura popular, ha portat aquest diumenge algunes de les colles del seguici de Vilafranca a Manresa. Sota el nom de Focus Vilafranca una mostra dels seus elements tradicionals ha fet cercaviles pel centre de la ciutat, tot mostrant la seva pirotècnia i els seus balls.


La cercavila l'encapçalava el Drac de Vilafranca, una de les figures més representatives, que ha escopit grans quantitats d'espurnes per tot arreu on passava. Després el seguien els Capgrossos de Vilafranca integrats per dues parelles que representen uns gitanos i uns pagesos, els capgrossos han mostrat els seus balls al públic que ha anat a veure'ls. Després es podia veure els membres del Ball de Pastorets, on els balladors han impressionat amb els seus salts i els seus bastons. Tancava la cercavila el Ball de Gitanes, en el qual els dansaires feien un ball agafats a les cintes de colors que sortien d'un pal situat al centre del cercle de dansaires. A més a més del ball, els joves integrants d'aquesta comparsa representaven diversos personatges alegres i descarats, recreant el grup de gitanos que antigament feia aquesta tradició.

 

Participació