Josep Ramon Bosch, imputat per amenaçar independentistes

L'expresident de Societat Civil Catalana haurà de comparèixer en jutjat de Manresa el 20 de gener

Josep Ramon Bosch, en una imatge d'arxiu
Josep Ramon Bosch, en una imatge d'arxiu | Jordi Borràs/Nació Digital
Redacció
16 d'octubre del 2015
Actualitzat a la 13:06h

Josep Ramon Bosch, en una imatge d'arxiu Foto: Jordi Borràs/Nació Digital


El santpedorenc Josep Ramon Bosch, expresident de Societat Civil Catalana, ha estat imputat per un presumpte delicte d'amenaces. La notícia l'ha fet pública el col·lectiu d'advocats Drets, que li va presentar una querella al jutjat d’instrucció número 3 de Manresa. Bosch haurà de comparèixer als jutjats el dia 20 de gener de 2016 per donar explicacions de les amenaces i injúries proferides contra nombroses personalitats catalanes des del perfil de Facebook de "Fèlix de Sant Serní de Tavernoles".

Drets va interposar una querella el 16 de setembre després de descobrir que Bosch estava al darrere de la pàgina de Facebook des d'on, des de l'any 2012, es publicaven missatges amenaçadors contra personalitats independentistes com Toni Albà, Pilar Rahola, Hilari Reguer, Santiago Vidal, Arcadi Oliveras, Artur Mas o David Fernández. El col·lectiu d'advocats considera que es tracta de "missatges profundament injuriosos que contenen odi visceral envers aquestes persones i que són constitutius dels delictes d'amenaces i injúries tipificats als articles 169, 170, 205, 208 i 209 del codi penal".

En la querella també van assenyalar que la pàgina va servir a l'autor per celebrar públicament la consumació de diversos delictes, com danys contra béns públics (màstils, banderes i altres propietats de consistoris municipals), destrucció de béns privats (banderes penjades als balcons, simbologia catalanista, etc.) i robatoris de material de campanya de partits polítics favorables a la independència de Catalunya. En algunes ocasions fins i tot havia anunciat delictes poques hores abans que es materialitzessin. Drets va aportar també diversos vídeos feixistes amb la veu del mateix Bosch.

Poc després de la interposició de la querella, el jutjat d'instrucció número 3 de Manresa ja va obrir diligències prèvies contra Josep Ramon Bosch. Malgrat que el perfil de Facebook va ser eliminat poques hores després de presentar-se la querella, Drets assegurar disposar d'una acta de navegació certificada que en demostrava l'existència i que van fer arribar a la causa oberta als jutjats. Dotze dies després de la denúncia, Bosch va dimitir com a president de Societat Civil Catalana.
Arxivat a