Castelltallat serà l'escenari de la segona cursa del Campionat Maqui

Enguany la prova esportiva homenatjarà la jove Laura Ferrer, que va morir el passat 2013

Redacció
15 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 11:34h
Imatge de la sortida de la cursa de Castelltallat l'any passat.
Imatge de la sortida de la cursa de Castelltallat l'any passat. | Marc Ribas.

Imatge de la sortida de la cursa de Castelltallat l'any passat. Foto: Marc Ribas.


El 4 d'octubre va engegar la primera cursa del 4t Campionat Maqui, que es va dur a terme a Palà de Torruella. La següent cita pels amants del trail serà aquest diumenge 18 d'octubre, on se celebrarà la 5a cursa de Castelltallat i segona prova del Campionat Maqui d'enguany. Es tractarà de la cursa més ràpida i rodadora de totes les que componen el Campionat Maqui, amb recorregut de 13,3 quilòmetres i més de 465 metres de desnivell que passarà per la serra de Castelltallat.

Memorial Laura Ferrer
Aquesta cursa, que pels organitzadors representa un moment de trobada de tota la gent del poble, és un memorial a la Laura Ferrer, una persona alegre i vital que va morir a l'edat de 20 anys el desembre del 2013. Des de Castelltallat li volen retre un petit homenatge per recordar-la tot fent esport, sabent que si encara hi fos de ben segur que aquest dia també ajudaria a organitzar la cursa i hi participaria.

La cursa
Com en els darrers anys, es tracta d'una cursa popular a peu (no homologada) que transcorre pels paratges i corriols del territori bagenc. Consta majoritàriament de recorregut per pista forestal i poc menys de 2 quilòmetres per asfalt. El temps màxim per a completar la cursa serà de 2 hores i mitja i durant el circuit hi haurà 3 avituallaments (fruita i beguda) i un esmorzar de germanor en acabar. També es repartiran trofeus pels tres primers classificats, femenins i masculins, i per l'home i la dona de Castelltallat que acabin primer. Durant l'entrega de premis hi haurà un sorteig del material cedit pels patrocinadors de la prova esportiva.

L'hora d'inici de la cursa serà a les deu del matí, però cal que els participants recullin els dorsals a les nou al mateix lloc on s'efectuarà la sortida: el Casal de Castelltallat.