El bosc de creus de Marc Sellarès, protagonista a la premsa internacional

La intervenció artística al bosc cremat per l'incendi d'Òdena apareix al The Wall Street Journal, al Metronews de Rússia, i en diversos diaris llatinoamericans

Redacció
08 d'octubre del 2015
Actualitzat el 09 d'octubre a les 10:28h
Portada de The Wall Street Journal
Portada de The Wall Street Journal

La intervenció d'art efímer que va portar a terme Marc Sallarés en un bosc cremat per l'incendi d'Òdena, entre el Bruc i Sant Salvador de Guardiola ha estat aquest dimecres portada al The Wall Street Journal, i a altres diaris de la premsa internacional com el Metronews rus o el Sol mexicà, entre d'altres.

Entre cent cinquanta i dues centes creus en una hectàrea del que va ser massa forestal i que ara és la viva imatge de la desolació després de l'incendi d'Òdena, a cavall entre l'Anoia i el Bages, entre el Bruc i Sant Salvador de Guardiola. Aquesta és la imatge que l'artista guardiolenc, Marc Sellarés, va deixar enllestida a mitjans de setembre.

Amb aquesta intervenció artística a l'espai natural, en el que es coneix com a landard, Sallarés s'inspira en les creus de Normandia per mostrar la desolació d'una de les àrees on el foc va ser més cruent. L'obra vol mostrar "el ritual del dol" magnificant els efectes de "la catàstrofe que significa un incendi per a la natura" amb creus formades a partir de la poca matèria primera que va quedar rere les flames que van cremar més de 1.200 hectàrees.
 

Enllaços a les publicacions que han recollit la notícia