Sant Fruitós remarca la bona sincronia entre Gent Fent Poble i el PSC

El consistori ha fet un balanç positiu dels seus 100 primers dies de mandat

Redacció
08 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 10:09h
L'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, format per Gent fent Poble i el PSC ha fet balanç dels cent primers dies de mandat. Durant aquest període ha hagut de fer front a tres situacions inesperades: l'abocament de sal potàssica a la Sèquia per un descarrilament del tren; la presència de rosegadors a la finca de Cal Figueres  i l'incendi a una planta de desballestament de vehicles. 

En els tres incidents els regidors implicats i el propi alcalde han fet un seguiment molt proper per minimitzar i retornar a la normalitat el més aviat possible. La gestió de la crisi s'ha portat a terme de forma diligent i amb els resultats esperats.

Des del punt de vista polític, és remarcable la cohesió entre les dues formacions que integren l'equip de govern i que ja havien treballat conjuntament l'anterior mandat. Aquesta sincronia ha facilitat que s'hagi pogut donar continuïtat als projectes i iniciatives que s'havien previst en l'anterior mandat. Des del punt de vista d'obra pública destaca l'inici, l'1 d'octubre,  de la rotonda que regularà el trànsit d'accés al municipi per l'avinguda Girona i cap al cementiri. Una obra molt esperada i que tindrà una durada aproximada de 6 mesos.

En l'àmbit cultural i social s'ha posat en evidència que la nova biblioteca esdevé un dels motors del municipi. L'exposició sobre la història del tèxtil a Sant Fruitós és una nova demostració de les capacitats que té el municipi d'organització de propostes de qualitat. La vitalitat cultural es constata en fets com el que aquesta mateixa setmana romandran obertes tres exposicions: l'esmentada sobre el tèxtil; la de prevenció de la drogaadicció -al Nexe- i la de fotografies antigues i actuals -biblioteca-.

Les activitats programades, com els Benet Games, s'han portat a terme amb una bona resposta, de la mateixa manera que el programa Vitamina per afavorir un estiu lúdic per als escolars del municipi.

Per altra banda, en aquest període, s'han portat a terme noves gestions davant la Gerència Territorial del Cadastre a Barcelona per aconseguir una rebaixa de l'Impost de Bens Immobles (IBI) que paguen els propietaris de tots els immobles. Aquest treball continuat de converses amb el Cadastre i el rigor en la despesa que es porta a terme a permès que l'equip de govern de Sant Fruitós (Gent fent Poble i PSC) hagi anunciat que els pressupostos del 2016 contemplaran una rebaixa de l'IBI universal per a tots els bens immobles del municipi, sense excepció. Aquesta rebaixa general de l'IBI es suma a la d'aquest 2015 que ja va beneficiar a 3.226 immobles.

Entre les millores que s'han percebut i que afavoreixen la mobilitat, hi ha l'entrada en funcionament, el 2 d'octubre, de la nova zona d'aparcament per a uns 150 vehicles a l'explanada de la fàbrica Bertrand i Serra. Aquest terreny queda molt proper al centre del poble i en un futur ha d'encabir una gran zona verda i la illa socioassictencial del municipi.