Avinyó participa a les Jornades Europees de Patrimoni amb una caminada

Es tracta de la Ruta dels Matiners, que es durà a terme el diumenge 11 d'octubre i la comentarà l'historiador Josep Montoya

Redacció
08 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 10:02h
L'Ajuntament d'Avinyó se sumarà, aquest proper diumenge 11 d'octubre a les Jornades Europees del Patrimoni i ho farà amb una caminada per la Ruta dels Matiners.

L'activitat consisteix en un recorregut circular apte per a tots els públics que començarà a la Plaça Major a dos quarts de deu del matí que passarà per llocs com el Pont Vell, la Torre dels Soldats (telegrafia òptica), el camí ramader, Santa Eugènia de Relat i el punt des d'on el general Cabrera va dirigir el combat d'Avinyó (Guerra dels Matiners).

L'historiador Josep Montoya narrarà en cada lloc el rerafons històric que amaga. Tot relacionat principalment amb la Guerra dels Matiners i la seva època.

Josep Montoya és, juntament amb Pol Huguet, l'autor del llibre  "La Catalunya rebel. 13 itineraris per la vall de la Gavarresa" on es descriu, entre d'altres, la Ruta dels Matiners des d'un punt de vista històric i geogràfic.