El CTM participa en un projecte de millora de pròtesis i implants

Investiga la creació de recobriments avançats per resoldre problemes d'estabilitat química, mecànica i biològica en pròtesis, implants i material quirúrgic

per NacióManresa , Redacció, 6 d'octubre de 2015 a les 11:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Investigadors del centre tecnològic Eurecat-CTM participen en el projecte Innoplasmed, que investiga la creació de recobriments avançats per resoldre els problemes d'estabilitat química, mecànica i biològica identificats en pròtesis, implants i instrumental quirúrgic.

El projecte, que està centrat en la innovació en recobriments obtinguts mitjançant tecnologies de plasmes d'alta energia per a aplicacions biomèdiques, està liderat per l'empresa Flubetech (spin-off de l'IQS School of Engineering) i compta amb la participació de l'Àrea de Tecnologia de Materials de Eurecat-CTM.


En concret, els objectius del projecte Innoplasmed van dirigits cap a la solució dels problemes d'estabilitat química, mecànica i biològica identificats en pròtesis, implants i instrumental quirúrgic, on el seu èxit clínic a llarg termini pugui ser millorat a partir de l'aplicació dels recobriments avançats desenvolupats en el projecte.

Els recobriments seran processats a partir del desenvolupament i la implementació industrial de dues tècniques de recobriment innovadores basades en plasmes d'alta energia: la polvorització catòdica magnetró amb impulsos d'alta potència (HIPIMS) i la deposició i implantació iònica per immersió en plasma (PIIID).


El projecte Innoplasmed, que va començar a principis del mes de juliol, tindrà una durada de 3 anys, un pressupost total finançable de 432.326 € i està finançat pel Ministeri d'Economia i Competitivitat dins del seu programa Reptes-Col·laboració 2015 del Pla Estatal d'Investigació Científica i Tècnica i d'Innovació 2013-2016.

 

Participació