Els Emboscats obren el Campionat Maqui 2015

Els vencedors han estat, en homes, l'atleta local Adrià Duarri del Farleksport amb un temps de 1:02:34, i en dones la Silvia Leal del CE Solsonès

Redacció
05 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 16:48h
Sortida dels Emboscats, aquest diumenge.
Sortida dels Emboscats, aquest diumenge. | CampionatMaqui

Sortida dels Emboscats, aquest diumenge. Foto: CampionatMaqui


Els 14km i 650m de desnivell positiu de la cursa dels Emboscats d'aquest diumenge dia 4 d'octubre obrien el circuit de curses de muntanya de la Catalunya central.

Cent vuitanta corredors/es es presentaven a la primera de les quatre curses, per davant un terreny trenca cames dissenyat per fatigar la musculatura i troncar el ritme dels participants. Aquest 2015 s'adjudica la victòria en homes l'atleta local Adrià Duarri del Farleksport amb un temps de 1:02:34, i en dones la Silvia Leal del CE Solsonès amb 1:15:00s. En homes ha pujat el segon calaix Josep Roset del club Desmuntamarges amb un temps 1:03:47s i en tercer lloc ha entrat l'atleta Josep Mas Esquius del CE Callús amb 1:05:20s. En dones la segona posició ha estat per Iolanda Garcia del CE Callús amb 1:24:40s, seguida per Mireia Vilafranca Cartegena del Porcs Fers amb 1:26:57s.

Els 10 primers de la general s'han desmarcat des d'un bon començament de la resta de participants a mida que la cursa avançava, el grupet de 15 corredors s'ha anat fracturant. Duarri a partir del primer control és distanciava de Roset i Esquis. Aquest avantatge l'ha mantingut fins els últims tres quilometres en que Roset ha intentat reduir la distancia a Duarri, però el coneixement del terreny ha fet que Duarri sàpigues mesurar la distancia. En noies Silvia Leal ha dominat la categoria amb tranquil·litat encapçalant des del principi la primera posició. Garcia i Vilafranca des de darrera s'han anat controlat fins el primer avituallament on Vilafranca s'ha començat a distanciar de les seves rivals. Duarri i Leal passen a ser els líders del campionat hi hauran de defensar la posició a la cursa del 18 d'octubre de 13 quilometres a Castelltallat. De les quatre curses, la de Castelltallat és la més ràpida i rodadora. La velocitat i el ritme seran la clau.

Un any més es constata l'ambient familiar i de retrobament de corredors i corredores, aquest any amb la nova categoria per equips, s'ha fomentat aquest esperit amigable i familiar que ha engrescat els clubs i equips a fer pinya per un objectiu comú.

La pròxima prova del Campionat serà el 18 d'octubre a Castelltallat, les inscripcions anticipades estan obertes i es poden fer via internet a la pagina del www.campionatmaqui.com o a les botigues de Manresa i Berga de Leksport.