Un manifest contra els atacs racistes a l'Estrep rep 500 adhesions en un dia

Sota el lema "No Alimentis El Racisme" s'ha convocat una concentració el proper dissabte 3 d'octubre

Aina Font Torra
01 d'octubre del 2015
Actualitzat el 02 d'octubre a les 11:23h
Des de la campanya "No Alimentis El Racisme" s'ha fet públic un manifest judicant les actuacions xenòfobes que van tenir lloc al barri del Calvet de Sant Salvador de Guardiola el passat dilluns 21 de setembre.

Davant d'aquests dos fets -el primer, en el qual dos nois magrebins van ser agredits sense cap motiu i en el segon, que va tenir lloc al centre d'acollida de menors l'Estrep, on un grup de veïns van insultar els menors i els educadors que hi havia en aquell moment- el manifest fa una reflexió acurada del perquè es duen a terme actuacions d'aquest caire, posant especial accent al "context de fragilitat social que patim actualment". Una situació que fa que els col·lectius més afectats per la crisi tendeixin a fer reflexions com "els de fora ens estan prenent la feina", diu el manifest, que atribueix l'aparició del racisme a "les persones riques per dividir les persones pobres" i a "l'Europa fortalesa, que dóna tot el poder a les forces econòmiques i té com a objectiu l'explotació dels pobles i persones als interessos del capital".

En només una hora, l'escrit va rebre més de 50 adhesions, que es van convertir en 500 a l'endemà entre les quals en destaquen la del PSC Manresa, la de la PAHC Bages, la del cantant Cesk Freixas, la de la diputada al Parlament de Catalunya Anna Gabriel Sabaté, la de la CUP Manresa i la del partit polític Podem. Par adherir-se al manifest es pot fer a través d'aquesta pàgina web.

Concentració aquest dissabte

Dins el manifest també s'aprofita per citar la ciutadania a una concentració contra les actuacions racistes a l'Estrep aquest dissabte 3 d'octubre a les set de la tarda a la Plana de l'Om.