El quart Campionat Maqui comença amb la Cursa dels Emboscats

Redacció
01 d'octubre del 2015
Actualitzat el 03 d'octubre a les 12:35h

Imatge d'una de les edicions passades del Campionat Maqui. Foto: OutCat


Les curses dels Maquis arrelen cada any més en el calendari d'esdeveniments esportius de muntanya de la Catalunya central. Aquestes curses es caracteritzen per uns traçats sinuosos, en terrenys irregulars i molt trenca cames, perseguint sempre zones boscoses i senders, on s'hi respira el seu característic ambient familiar i esportiu. Es tracta d'un esdeveniment esportiu que el conformen quatre curses que es duen a terme en dies diferents, la primera de les quals, enguany se celebrarà aquest diumenge 4 d'octubre a Palà de Torruella.

Els organitzadors de les curses, que tenen lloc durant els mesos d'octubre i novembre, defugen del factor merament competitiu. Per les quatre organitzacions, el Campionat Maqui és un lloc de trobada d'aquelles persones amants de la muntanya, el territori i l'activitat física. Així doncs, el que es busca és "organitzar una festa esportiva que ajudi a conèixer el territori del nostre municipi", manifesten.

Aquest any, com a novetat, s'ha creat una categoria de puntuació per equips, per premiar el treball i la participació col·lectiva. Els equips no cal que siguin equips o clubs federats, s'accepten grups d'amics sempre i quan s'inscriguin sota un mateix nom. 

La primera prova que es durà a terme serà la Cursa dels Emboscats a Palà de Torroella, que serà de 14 quilometres. La segona serà el 18 d'octubre, amb la cursa de muntanya de Castelltallat, també de 14 quilòmetres. El Campionat farà llavors un descans per saltar al Berguedà el 12 de novembre amb la cursa dels Tossals a l'Espunyola. En la cursa dels Tossals els participants podran escollir entre apuntar-se al recorregut de 14 quilòmetres o al més llarg, que en tindrà 25. Finalment, el Campionat es clausurarà el 29 de novembre amb la cursa de la Bell Race, de 16 quilòmetres, que es durà a terme a les instal·lacions de l'hotel Mas de la Sala a Cabrianes. Un cop acabada la cursa se celebrarà l'entregues dels trofeus i els premis del Campionat Maqui 2015. 

Per inscriure's a qualsevol de les proves el preu a pagar és de 15 euros amb un recàrrec de 3 euros pel qui no estigui federat si es fa de manera anticipada. En el cas que la inscripció es realitzi el mateix dia, el preu a pagar ascendirà 5 euros. Aquest any també hi ha la modalitat de fer la inscripció a totes les curses  d'un sol cop. Amb aquesta modalitat d'inscripció es regala una motxilla per anar a córrer valorada en més de 50€ i permet córrer en les 4 curses. Per formalitzar les inscripcions cal visitar el web www.campionatmaqui.com.

El Campionat Maqui ha arribat a un acord amb les botigues de Leksport de Manresa i Tàndem Berga per fer inscripcions des de les seves botigues. Leksport a part, premia als clients que portin a terme una compra superior a 100€ a les seves botigues amb una inscripció gratis a una de les curses dels Maquis.