Compromís amb Sant Joan presenta propostes per reactivar l'economia

Proposa, entre d'altres, la convocatòria de plans d'ocupació per a persones a l'atur i ajuts per a la contractació per part de PIMES i particulars

Redacció
30 de setembre del 2015
Actualitzat a les 20:06h
El grup municipal de Compromís amb Sant Joan – ICV – MES ha presentat al Ple Municipal d'aquest dijous una moció amb diverses propostes per a la lluita contra l'atur i la reactivació econòmica del municipi. Concretament la moció registrada proposa que en el Pressupost del 2016 es prevegi la partida necessària per a la convocatòria de plans d'ocupació amb recursos propis; la convocatòria d'ajuts per a la contractació per part de PIMES i particulars, així com la convocatòria d'ajuts per a l'obertura de nous negocis en locals buits del municipi. 

Per al grup de Compromís "malgrat en els darrers mesos les xifres indiquen una certa recuperació econòmica, aquesta s'esta produint de manera lenta i irregular, i sovint amb uns índex de major precarietat, amb major temporalitat i salaris més baixos". 

A més assenyalen que aquesta petita recuperació no es produeix en la mateixa mesura en homes i dones i tampoc en totes les franges d'edat, que un bon gruix de població acumula llargs períodes de desocupació, en molts casos han esgotat els subsidis i prestacions i es corre el risc de que aquesta situació de desocupació i manca de recursos acabi esdevenint estructural.

Per això creuen que són necessàries "polítiques valentes que permetin la inserció laboral les persones i col·lectius amb major dificultat". Les propostes presentades estan pensades en aquest sentit, reincorporar en el mercat laboral persones en situació d'atur i a més donar suport als emprenedors del municipi que vulguin obrir nous negocis en locals comercials que fruït de la crisi ja fa temps que es troben buits amb la pèrdua de vida i dinamització que això comporta.