El joc de rol contra l'incivisme torna a set instituts de Manresa

"Game over. Fora de joc!" són tallers de dinàmica de grup adreçats a alumnes de 4t d'ESO, 1r de batxillerat i 1r de CFGM en els quals assumeixen els papers dels tots els personatges implicats en una acció incívica

per Redacció , Manresa, 30 de setembre de 2015 a les 10:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Manresa reprendrà aquest dijous, 1 d'octubre, l'activitat "Game over. Incivisme fora de joc!" als centres de secundaria de la ciutat, que es va estrenar el curs passat i va comptar amb una gran participació.

"Game over. Incivisme fora de joc!" és una programa del Pla de Civisme i convivència ciutadana de l'Ajuntament de Manresa que vol sensibilitzar els adolescents sobre les conseqüències de les accions incíviques. Es porta a terme en sessions de dinàmica de grup a partir d'un joc de rol en el qual els alumnes assumeixen el paper dels personatges implicats: executors de l'acció incívica, afectats, representants municipals i cossos de l'ordre públic i d'emergències sanitàries.


Amb aquesta dinàmica els joves experimenten en primera persona les conductes incíviques i les conseqüències que comporten en el marc de la convivència, i empatitzen amb les persones afectades. Tot seguit s'obre un debat per reflexionar sobre els conflictes que generen aquest tipus d'actituds i es busquen solucions entre tots.

Fins el 17 de desembre es duran a terme 28 sessions a set centres educatius de secundària de la ciutat: Guillem Catà, Ave Maria, Oms i de Prat, Lluís de Peguera, Pius Font i Quer, Lacetània i Cal Gravat. Els tallers es dirigeixen a alumnes de 4t d'ESO, 1r de batxillerat o 1r d'un cicle formatiu de grau mitjà (CFGM). La primera sessió de "Game over" es farà el dijous, 1 d'octubre a l'INS Guillem Catà.


Aquesta iniciativa de l'Ajuntament de Manresa té com a objectiu fomentar el sentiment de l'espai públic com a un bé comú que s'ha de compartir respectuosament i preservar entre tots. El programa vol implicar els joves i corresponsabilitzar-los en la consecució d'una ciutat cívica i respectuosa.

 

Participació