L'Era organitza un curs sobre la gestió de les plagues a l'hort

Serà durant tots els dimecres d'octubre

Redacció
30 de setembre del 2015
Actualitzat a les 10:49h
La sanitat vegetal de l'hort ecològic centrarà el programa del proper curs "Plagues i malalties de l'hort ecològic" que l'associació L'Era iniciarà el dimecres 7 d'octubre de quatre a vuit del vespre i que es farà setmanalment fins el 28 del mateix mes a les instal·lacions de l'Escola Agrària de Manresa. 

El temari inclou els factors desencadenants dels problemes de salut en els cultius, la identificació de plagues, malalties, fisiopaties i també de la fauna auxiliar que pot afavorir la defensa de la planta. Un altre dels aspectes bàsics a abordar seran els mètodes de control, amb l'elaboració d'una farmaciola bàsica i remeis casolans d'ús fitosanitari. Igualment es tindran en compte sistemes més comercials i recursos que poden ser útils a l'hora d'afrontar una dificultat, com per exemple bibliografia diversa i l'ús d'Internet. 

L'alumnat participarà de manera activa en les classes aportant mostres de plagues i malalties que es troben en el seu hort per a la posterior observació i discussió conjunta amb la resta del grup.

El curs forma part de l'oferta Aules de Cultura de l'Ajuntament de Manresa i té un preu de 99 euros. Les inscripcions es poden gestionar a través del web www.associaciolera.org, del telèfon 938787035 o del correu electrònic [email protected]. Les persones a l'atur, menors de 25 anys i alumnes de l'Escola Agrària de Manresa tenen un descompte del 5%. El 30% de l'import es pot abonar amb moneda social de l'Ecoxarxa del Bages.