La Policia de Sant Joan vigilarà els dispositius de retenció infantil

Durant la primera setmana s'informarà els centres i les AMPA i més endavant es faran controls preventius

Redacció
25 de setembre del 2015
Actualitzat el 27 de setembre a les 0:59h
La Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada comença dilluns una campanya per recordar la importància de l'ús dels sistemes de retenció infantil, el cinturó de seguretat i el casc en la conducció. La iniciativa es dirigeix especialment als pares i mares perquè facin un bon ús de les cadiretes infantils seguint el lema La nostra millor eina el coneixement, mares i pares formats, nens i nenes segurs per a una mobilitat segura. La campanya tindrà una primera fase informativa en què s'explicarà la normativa actual als centres d'ensenyament i a les AMPA i les conseqüències de no fer un bon ús dels sistemes de retenció infantils.

Controls preventius i aleatoris

La campanya de la Policia Local tindrà una segona fase en què es duran a terme controls preventius i aleatoris en les aproximacions als centres d'ensenyament del municipi i a les vies properes. Aquests controls es faran a partir de la primera setmana d'octubre. El Govern central ha introduït alguns canvis en la legislació que regula tota aquesta matèria i que seran efectius a partir de l'1 d'octubre. S'estableix que els sistemes de retenció infantil s'instal·lin d'acord amb les instruccions del fabricant i la manca d'utilització tindrà la consideració d'infracció greu o molt greu.

Ús imprescindible

L'ús correcte dels sistemes de retenció infantil (SRI) redueix un 75% les morts i un 90% les lesions. Han d'estar homologats per la normativa de la comunitat europea ECE R44/04 i la norma i-size que millora la seguretat, augmenta el temps que l'infant viatja en el sentit contrari a la marxa i ofereix més probabilitats d'ancoratge correcte dels SRI. La Policia Local recomana escollir bé el model de cadireta tenint en compte el pes, l'alçada i l'edat de l'infant.