El projecte «La deixalleria mòbil a l'escola» reemprèn l'activitat

L'any passat hi van participar més de 3.000 alumnesi es van recollir un miler d'aportacions de residus

Redacció
22 de setembre del 2015
Actualitzat a les 10:47h
Imatge d'uns quants nens i nenes davant la deixalleria mòbil.
Imatge d'uns quants nens i nenes davant la deixalleria mòbil. | CB.

Imatge d'uns quants nens i nenes davant la deixalleria mòbil. Foto: CB.


Des de fa uns mesos, el Consorci del Bages per a la gestió de residus ha ofert una nova proposta a les escoles de primària de la comarca: la visita d'una deixalleria mòbil dins el recinte escolar per tal de recollir residus i fer una activitat amb els alumnes per promoure l'ús d'aquest equipament donant a conèixer les raons de la seva importància. Les bones dades de participació del curs passat, amb més de 3.000 alumnes, han fet que el projecte de "La deixalleria mòbil a l'escola" continuï funcionant durant tot el curs que ara ha començat.

Entre febrer i juny, 20 escoles del Bages van demanar aquesta activitat, es van fer 140 actuacions diferents i es van atendre més de 3.000 alumnes des d'educació infantil fins a 6è de primària. 

La proposta consisteix en rebre la visita de la deixalleria mòbil a l'escola per recollir residus del centre o que els alumnes porten de casa. Habitualment aquesta visita es complementa amb una activitat en què, amb un plafó i etiquetes o dibuixos, s'identifiquen els tipus de residus que van a la deixalleria mòbil, en què es convertiran i el procés que hauran seguit (reutilització, reciclatge i/o descontaminació). Un cop acabada aquesta part, els alumnes poden conèixer la deixalleria mòbil per dins i dipositar els residus al lloc corresponent. 

Aquesta activitat s'adapta als diferents cursos.  En total, a les visites a les escoles la deixalleria mòbil va recollir 994 aportacions de residus. Totes les escoles interessades a participar en aquestes activitats poden posar-se en contacte amb el Consorci.
 
Què són les deixalleries mòbils?
Les deixalleries mòbils són unes furgonetes que van recorrent diferents punts de la comarca i la ciutat que Manresa i que recullen residus de mida petita que no poden anar als contenidors de recollida selectiva ni al contenidor de rebuig.

Alguns dels residus que s'hi poden portar són: ferralla i electrodomèstics de petit format , bateries i cables elèctrics, bombetes de baix consum i fluorescents, oli vegetal i mineral, piles, radiografies, roba, tòners, coles i dissolvents, pintures, vernissos, esprais, càpsules de cafè, CD o DVD.

A més del projecte de la deixalleria mòbil a l'escola, en el marc de l'Aula Ambiental, el Consorci disposa del programa d'educació ambiental compartit amb el Camp d'Aprenentatge del Bages. En aquest programa s'ofereixen a centres educatius i col·lectius d'adults activitats com visites al Parc Ambiental i a les deixalleries, tallers, xerrades, assessoraments i ambientalització de centres.