Isabel Vallet a Manresa: «La CUP serà la tomba d'Albiol i del racisme»

L'exdiputada considera que les declaracions del líder del PP sobre la immigració llatina i la musulmana "encarnen el racisme més repugnant" | Els sobiranisme torna a fer una demostració de força omplint la plaça Major

Isaac Meler
19 de setembre del 2015
Actualitzat el 20 de setembre a les 15:52h
La Plaça Major de Manresa s'ha omplert per seguir l'acte de la CUP.
La Plaça Major de Manresa s'ha omplert per seguir l'acte de la CUP. | Pere Fontanals

La Plaça Major de Manresa s'ha omplert per seguir l'acte de la CUP. Foto: Pere Fontanals


L'independentisme ha tornat a fer una demostració de força aquest dissabte omplint la plaça Major de Manresa amb un miler de persones seguint l'acte central de la CUP al Bages, l'endemà que Junts pel Sí omplís divendres la plaça de Sant Domènec. Aquests dos actes multitudinaris de Junts pel Sí i la CUP encara tenen més rellevància si es té en compte que les formacions del "no" passaran de puntetes per la capital del Bages sense fer cap acte popular.

El PSC farà un dinar de caire gairebé intern; el PP portarà el president del Congrés espanyol, Jesús Posada a la Cova només per a que atengui els mitjans; Ciutadans va organitzar una reunió d'Inés Arrimadas amb Pimec Catalunya Central, i Unió va enviar Duran i Lleida, d'incògnit, a Sant Salvador de Guardiola. Només Catalunya Sí que es Pot organitza un míting el proper dilluns a la Font dels Capellans amb la presència de Lluís Rabell i Íñigo Errejón.
 

Isabel Vallet, a Manresa, amb Joan Turu pintant un mural darrera seu Foto: Isaac Meler

En l'acte d'aquest dissabte, l'exdiputada de la CUP, Isabel Vallet, s'ha mostrat molt contundent contra les declaracions sobre els immigrants musulmans del cap de llista del PP, Xavier García Albiol. "La CUP serà la tomba d'Albiol i del racisme", ha sentenciat. Davant d'un miler de persones de totes les edats que omplien la plaça Major de Manresa, Vallet ha afegit que les paraules del líder dels populars catalans "encarnen el racisme més repugnat i que la CUP foragitarà de les institucions.   

Qui també s'ha referit a Albiol ha estat Josep Manel Busqueta, que l'ha qualificat "candidat xenòfob". "Per nosaltres el primer és valorar la dignitat de les persones", ha explicat el número 3 de la CUP per Barcelona, tot afegint que el seu partit no és partidari de discriminacions, sinó d'oferir "les màximes condicions a les persones que vinguin perquè puguin desenvolupar una vida digna"."Sempre tractarem les persones que arriben aquí, com nosaltres voldriem que ens tractéssin allà on anem", ha conclòs.

D'altra banda, Montse Venturós, alcaldessa de Berga, ha excusat l'absència del candidat a la presidència de la CUP, Antonio Baños, a Manresa. Venturós ha explicat que La Sexta va amenaçar que "la CUP no tindria cabuda en el debat en cas de no presentar-se el candidat". 
 

Josep Manel Busqueta, durant el seu parlament a Manresa. Foto: Pere Fontanals

"No serem els escolanets d'Artur Mas"

A Manresa també s'ha produït un dels moments que més es repeteixen en els actes electorals de la CUP i que han estat en el centre de la seva campanya electoral fins ara. La denegació del suport a la investidura d'Artur Mas. Aquesta vegada ha estat Busqueta qui s'ha negat a votar a favor del president afirmant: "no serem els escolanets d'Artur Mas ni l'ala esquerra del procés". 

El "comptable" de la CUP, segons apareix en el vídeo de campanya de la formació independentista, també ha reivindicat la capacitat dels militants del seu partit d'organitzar la campanya i treballar pels seus objectius polítics com "formiguetes". En aquest sentit, Busqueta ha contrastat aquesta manera de fer de la CUP, que fa que "no tingui cap deute", amb la dels altres partits catalans. En referència a aquests, ha assegurat que "qui té el cul llogat, no pot seure on vol, i n'hi ha que tenen milions de raons per no seure on volen".
 

Un pilar de quatre ha tancat l'acte de la CUP a Manresa. Foto: Pere Fontanals

 

Totes les notícies de la CUP-Crida Constituent de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S