L'ICS posa en marxa una consulta de lactància al CAP Bages

En el primer any de funcionament ha atès una setantena de dones

Redacció
18 de setembre del 2015
Actualitzat a les 12:31h
El Servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de l'Institut Català de la Salut al Bages-Solsonès ha posat en marxa una consulta específica de lactància amb l'objectiu d'atendre les dones que estiguin alletant els seus fills. Aquest servei s'afegeix als grups de suport a la lactància que funcionen de manera regular a diferents centres d'atenció primària i a l'atenció que s'ofereix a la consulta de la llevadora, i està pensat per atendre problemàtiques complexes relacionades amb l'alletament. Per aquest motiu, és una llevadora especialitzada en lactància la que està al capdavant de la consulta.

La consulta de lactància funciona al CAP Bages de Manresa cada dilluns, en horari de 8 del matí a 4 de la tarda, i s'hi atenen tant visites presencials amb cita prèvia com consultes telefòniques. En el primer any de funcionament, s'hi han fet una setantena de primeres visites, més d'un centenar de visites successives i s'hi han atès una cinquantena de consultes telefòniques.

Un 39% de les mares assisteix a grups de postpart

A tots els ASSIR de la Catalunya Central (Bages, Anoia, Osona, Berguedà i Solsonès) hi ha grups de postpart conduïts per llevadores dels equips d'atenció primària. Els grups tracten temes diversos relacionats amb el nadó i la mare, i inclouen sessions específiques de lactància materna. L'any 2014, un 39% de les mares que van fer un seguiment de l'embaràs amb la llevadora va participar en els grups de postpart; gairebé un total de 1.300 dones, al conjunt de la Catalunya Central.