Josep Ramon Bosch també va penjar vídeos feixistes a un canal de Youtube

El santpedorenc, president de Societat Civil Catalana, va posar la seva pròpia veu en off en algun dels vídeos |La informació es destapa seguint el fil del perfil anònim de Facebook amb insults i amenaces pel que va ser denunciat

Redacció
17 de setembre del 2015
Actualitzat el 18 de setembre a les 11:59h
Captura salvada abans que s'esborrés el canal.
Captura salvada abans que s'esborrés el canal. | Captura de El Món

Vídeo penjar per Josep Codina, rescatat per El Món

El santpedorenc Josep Ramon Bosch, president de Societat Civil Catalana, torna a ser notícia l'endemà que es fes pública la querella que ha tramitat el col·lectiu Drets.cat per les amenaces i insults que presumptament va fer contra personalitats catalanes a través d'un compte anònim de Facebook.

En aquesta ocasió, segons informa Jordi Borràs des del diari El Món, alguns experts han seguit el rastre informàtic dels primers enllaços penjats per Bosch al perfil de facebook durant l'any 2012 i han trobat una gran quantitat de material propagandístic feixista, amb diversos videos amb la veu en off enregistrada pel propi president de Societat Civil Catalana, en un canal registrat a nom de Josep Codina (el segon cognom de Josep Ramon Bosch).

Com a resultat de les informacions publicades dimecres sobre el perfil anònim de Facebook, aquest canal de Youtube s'ha esborrat, però abans havien estat baixats i allotjats pel diari El Món. En aquest canal hi havia penjats set vídeos, sis dels quals pujats pel mateix usuari i un últim, rebotat d'una tercera persona. Precisament, aquest últim vídeo, és un tall del programa "El Cascabel" de la cadena 13TV on hi ha una entrevista al propi Josep Ramon Bosch.

Dels altres sis vídeos, dos fan apologia del franquisme amb un pretès homenatge als requetès que van lluitar amb el Terç de Nostra Senyora de Montserrat sota les ordres de l'exèrcit colpista dirigit per Francisco Franco. En el primer vídeo, titulat "Terç de Nostra Senyora de Montserrat" hi ha un tall de 35 segons narrat per una veu en off que és, sens dubte, molt semblant a la de Josep Ramon Bosch.

La resta de vídeos segueixen el fil ideològic de les teories revisionistes del catalanisme hispànic, impulsades per l'extrema dreta i defensades per Bosch. Aquests vídeos mostren imatges de "catalans il·lustres", molts d'ells vinculats al règim franquista, com Dalí o Pla. Aquests vídeos però, no van acompanyats de narrador. De tots ells però, n'hi ha un que crida especialment l'atenció per ser absolutament aterrador: el vídeo titulat "Anticomunism", un homenatge nazi en tota regla. Són 9 llargs minuts d'apologia al règim nacionalsocialista.

Article complet de Jordi Borràs a El Món 
 

Captura salvada abans que s'esborrés el canal. Foto: Captura de El Món

Arxivat a